Δευτέρα 03.10.2022
More

  Μεγάλες ζημιές στο Σισμανόγλειο από έκρηξη σε ΑΤΜ

  Από την έρευνα δεν εντοπίστηκαν ευρήματα εμπρηστικού μηχανισμού, ενώ το ATΜ που βρίσκεται δίπλα στην κεντρική πύλη καταστράφηκε ολοσχερώς

  Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο από την έκρηξη που προκάλεσαν άγνωστοι στο ΑΤΜ που βρίσκεται εντός του ιδρύματος.

  Η έκρηξη έγινε περίπου στις 4.30 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα δεν εντοπίστηκαν ευρήματα εμπρηστικού μηχανισμού, ενώ το ATΜ που βρίσκεται δίπλα στην κεντρική πύλη καταστράφηκε ολοσχερώς.

  Παράλληλα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε και παρουσιάζει το kathimerini.gr, από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες φθορές στο νοσοκομείο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες έφθασαν στον χώρο ντυμένοι γιατροί, ακινητοποίησαν τον φύλακα και προκάλεσαν την έκρηξη.

  Μεγάλες ζημιές στο Σισμανόγλειο από την έκρηξη στο ΑΤΜ (εικόνες)-1

  «Είναι εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια»

  Δηλώσεις για το περιστατικό έκανε έξω από το νοσοκομείο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

  «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Υπήρξε χθες μια επίθεση. Έχει γίνει μια εκτεταμένη καταστροφή πέριξ του μηχανήματος. Θα τα αποκαταστήσουμε άμεσα. Εντός της ημέρας θα αποκατασταθούν οι ζημιές» δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

  «Είναι εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος του νοσοκομείου. Προέχει η ανθρώπινη ζωή. Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε κάτι άλλο» πρόσθεσε.

  Μεγάλες ζημιές στο Σισμανόγλειο από την έκρηξη στο ΑΤΜ (εικόνες)-2

  Μεγάλες ζημιές στο Σισμανόγλειο από την έκρηξη στο ΑΤΜ (εικόνες)-3

  Έκρηξη και στη ΔΟΥ Αμαρουσίου

  Έκρηξη σημειώθηκε όμως και στη ΔΟΥ Αμαρουσίου. Ειδικότερα, στις 4.00 τα ξημερώματα άγνωστοι προκάλεσαν έκρηξη στη ΔΟΥ που βρίσκεται στην οδό Πλαταιών και Αγίου Κωνσταντίνου.

  Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη.

  Η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνα για τα δύο περιστατικά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ