Κυριακή 24.10.2021
More

  Μεγάλη φωτιά στην Μεγαλόπολη: Εκκενώνονται προληπτικά τα Καλύβια

  Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Καλύβια του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας

  Το χωριό δεν κινδυνεύει άμεσα καθώς φαίνεται η φωτιά κατευθύνεται προς τον λόφο, ωστόσο έγινε εισήγηση από την Πυροσβεστική για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων.

  Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση με πυκνό πουρνάρι, κοντά στο χωριό Καλύβια, του δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας.

  Αν και το χωριό δεν κινδυνεύει άμεσα και η πορεία της φωτιάς είναι προς τον λόφο, λόγω των πυκνών καπνών αλλά και των δυνατών ανέμων εντάσεως 4 μποφόρ με πολύ ισχυρότερες ριπές που πνέουν στην περιοχή, η Πυροσβεστική αποφάσισε να εισηγηθεί την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων στα Καλύβια.

  Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και από αέρος επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

  Μάλιστα, υπήρξε και μήνυμα από το 112, που αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Λεοντάρι Αρκαδίας παραμείνετε σε ετοιμότητα & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, Δεν υπάρχει σήμα για άμεση απειλή κατοικημένης περιοχής. Παρόλα αυτά, οι κάτοικοι του οικισμού Λιοντάρι δέχθηκαν μήνυμα στα κινητά τους, ώστε να βρίσκονται σε επιφυλακή.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ