Σάββατο 29.01.2022
More

  Μίνα Γκάγκα για νέα μέτρα: «Οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο ελεύθερα»

  «Η ασφάλειά μας είναι το εμβόλιο», σημείωσε η κ. Γκάγκα

  Νέα μέτρα θα ανακοινώσει αύριο Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με επίκεντρο τους εμβολιασμένους από τον κορωνοϊό δίνοντας τους μια ανάσα ελευθερίας όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

  Σκοπός είναι οι εμβολιασμένοι να μπορούν να κινούνται πιο ελεύθερα και αφετέρου να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι να εμβολιαστούν.

  Μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σημείωσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους του πολίτες.

  «Θέλουμε οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί και που είναι ασφαλείς να έχουν μια μεγαλύτερη ελευθερία και να κάνουν αυτά τα πράγματα που έχουν στερηθεί ενάμιση χρόνο τώρα. Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να κρατήσουμε ασφαλής και να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν».

  «Η ασφάλειά μας είναι το εμβόλιο», σημείωσε η κ. Γκάγκα, τονίζοντας ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει «να αισθάνονται ασφαλής, μέσα σε ένα περιβάλλον που υπάρχει ασφάλεια».

  «Σίγουρα όλοι θέλουμε να βγούμε σε μια κανονικότητα και εκεί είναι όλος ο προσανατολισμός, προς μια ανάσα ελευθερίας» πρόσθεσε.

  «Χορήγηση φαρμάκων αμέσως μετά την έγκριση»

  Αναφερόμενη στα φάρμακα κατά του κορονοϊού, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι όταν πάρουν την τελική τους έγκριση από την ΕΕ, αυτά θα χορηγούνται δωρεάν.

  «Τα φάρμακα είναι χάπια, είναι εύκολο να τα πάρεις. Δίνονται νωρίς στη νόσο, είτε όταν υπάρχουν συμπτώματα, είτε αν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος νόσησης. Θα μπορούμε μετά την έγκριση να τα χορηγήσουμε και φαίνεται ότι μειώνουν τον κίνδυνο νόσησης στο μισό. Όλα τα φάρμακα για τον κορονοϊό έχουν δοθεί δωρεάν, είναι σημαντικό όπλο στα χέρια μας».

  Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να προστατεύει 100%, με τη λύση να παραμένει στο εμβόλιο.

  «Το άνοιγμα των σχολείων δεν αύξησε τα κρούσματα»

  Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και την επιδημιολογική εικόνα τους, σύμφωνα με τα στοιχεία τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες παραμένουν σταθερά.

  «Το άνοιγμα δεν αύξησε τα κρούσματα. Από την ώρα που άνοιξαν τα σχολεία γίνονται εκατοντάδες χιλιάδες τεστ και πιάνουμε πιο εύκολα όσους νοσούν».

  Παρά ταύτα, και σύμφωνα με την κ. Γκάγκα, «η επιτήρηση είναι συνεχής και θα συνεχίσει να είναι συνεχής».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ