Παρασκευή 23.02.2024
More

  Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τους εικονικούς εμβολιασμούς

  Τι εξετάζεται στο πλαίσιο της ΕΔΕ για τους εικονικούς εμβολιασμούς στην Καρδίτσα

  Μήνυση κατά παντός υπευθύνου έχει κατατεθεί για την υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών σε Κέντρο Υγείας της Καρδίτσας, ενώ διερευνάται τυχόν εμπλοκή άλλων προσώπων, δήλωσε ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

  Σε εξέλιξη είναι ΕΔΕ για την υπόθεση που αφορά το Κέντρο Υγείας Παλαμά και στο επίκεντρο βρίσκεται διοικητική υπάλληλος. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλήθεια», που αποκάλυψε την υπόθεση, έχουν εντοπιστεί έως τώρα 47 περιπτώσεις εικονικών εμβολιασμών.

  Στο μεταξύ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε ότι «έρχεται ειδικός νόμος για “μαϊμού εμβολιασμούς”», σύμφωνα με δήλωσή του που μετέφερε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.

  Χθες, σε ανάρτησή του μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης στην Καρδίτσα, ο υπουργός Υγείας έγραψε στο Twitter ότι επικοινώνησε με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του ζήτησε να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία.

  Η υπάλληλος παραδέχθηκε τη συμμετοχή της

  Η διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά, η οποία έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, «παραδέχθηκε ότι συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης.

  «Έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να αποκαλυφθούν όλοι οι παράμετροι και να προχωρήσουμε στις νόμιμες διαδικασίες. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι υπήρχε διοικητική υπάλληλος που έμπαινε μέσα στο σύστημα με κωδικούς που είχε πάρει από άλλους και πέρναγε εικονικούς εμβολιασμούς. Εδώ είναι το θέμα, ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την ιστορία», επεσήμανε ο κ. Σερέτης.

  Οι πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθεια» ανέφεραν ότι η πλειοψηφία των φερόμενων εικονικά εμβολιασμένων ατόμων μένουν στη Βόρεια Ελλάδα και πολλοί από αυτούς είναι από τον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου. Ο κ. Σερέτης δήλωσε ότι αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που διερευνάται.

  «Η ΕΔΕ γίνεται για να καταλήξουμε και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι εμπλεκόμενοι. Για να εξακριβώσουμε με απόλυτη σαφήνεια τους εμπλεκόμενους», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Σερέτης και συμπλήρωσε ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και θα τιμωρηθούν αμείλικτα.

  Επίσης, επεσήμανε ότι θα διερευνηθεί και το τι συνέβη με τις δόσεις εκείνων που «εμβολιάστηκαν» εικονικά. «Το σύστημα λειτουργεί με ασφάλεια και κάνουμε τακτικούς ελέγχους σε όλα τα Κέντρα Υγείας και τις εμβολιαστικές γραμμές για να δούμε τυχόν παρατυπίες», επεσήμανε, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του σημείωσε ότι «ανθρώπινος παράγοντας δημιούργησε αυτή την αναστάτωση».

  Το χρονικό της υπόθεσης

  Η υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, στην Καρδίτσα, ήρθε στο «φως» με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια».

  Μία διοικητική υπάλληλος φέρεται να έμπαινε στο σύστημα εμβολιασμού και να τσέκαρε ότι είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό άτομα που δεν είχαν εμφανιστεί στο εμβολιαστικό κέντρο.

  Η υπάλληλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και με τους κωδικούς της έμπαινε «παράνομα» στο σύστημα εμβολιασμών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν βρέθηκαν έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνονται από τους εμβολιασμένους και να υπογράφονται από γιατρό, τα οποία δεν έφεραν υπογραφή και σφραγίδα γιατρού.

  Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 47 περιπτώσεις εικονικών εμβολιασμών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Ο αριθμός που φαίνεται να αφορά μόνο τον Αύγουστο. Επιπλέον, οι πλειοψηφία των εικονικά εμβολιασμένων φέρεται να είναι άτομα που διαμένουν μόνιμα στη Βόρεια Ελλάδα και πολλοί είναι από τον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου. Επίσης, ανάμεσα στους εικονικά εμβολιασμένους φέρεται να είναι και συγγενείς της.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ