Πέμπτη 06.10.2022
More

  Μπλόκα στα διόδια – Οι «ευφάνταστες δικαιολογίες» οδηγών που έκαναν τελικά αναστροφή

  Συνηθισμένες και άλλες πιο ευφάνταστες δικαιολογίες συνεχίζουν να ακούν οι αστυνομικοί

  Η Τροχαία συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους στα διόδια όλης της χώρας, επιβάλλοντας αυστηρά πρόστιμα σε όσους επιχειρούν να μετακινηθούν χωρίς επαρκή δικαιολογητικά ενώ υποχρεώνονται επίσης σε αναστροφή.

  Χθες σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων ανά διαστήματα στα διόδια της Ελευσίνας, από όπου πέρασαν με προορισμό την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, περισσότερα από 13.000 οχήματα, ενώ αναγκάστηκαν να κάνουν αναστροφή πάνω από 200 οδηγοί που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

  Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για αναίτιες μετακινήσεις και 500 ευρώ για ψευδή παραστατικά.

  «Έχω εξοχικό και θέλω να δω τα ρολόγια γιατί ήρθε η ΔΕΗ 3.000€», «πάω να ταΐσω τους σκύλους και να δω το κτήμα», «έχω κλείσει ραντεβού για εμβόλιο στη Σπάρτη και κάποια στιγμή θα ξαναγυρίσω», «πλημμύρισε το εξοχικό» είναι μερικές μόνο από τις δικαιολογίες που έχουν ακούσει οι αστυνομικοί στους σταθμούς των διοδίων, όπως μεταφέρουν, ενώ κάποιος νεαρός ζήτησε να περάσει επειδή «είχε υποσχεθεί στην αγαπημένη μου, να της κάνει πρόταση γάμου, το βράδυ της Ανάστασης».

  Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που προβάλλουν είναι ότι πηγαίνουν στην επαρχία για να επισκεφτούν ιδιώτη ιατρό ή για να προσφέρουν βοήθεια σε ηλικιωμένο συγγενικό τους πρόσωπο ενώ, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, κάποιοι προφασίζονται ραντεβού με δικηγόρο και συμβολαιογράφο. Στον δρόμο για Πιερία, υπήρξε ένας οδηγός που επικαλέστηκε την εκπαίδευση του σκύλου του.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ