Τετάρτη 29.03.2023
More

  Μυτιλήνη: Συνεχίζονται οι δραματικές προσπάθειες για τη διάσωση μεταναστών μετά το ναυάγιο

  Επέβαιναν περίπου 41 μετανάστες στη λέμβο

  Στους τρεις ανέρχονται οι νεκροί και στους 27 οι διασωθέντες ύστερα από την τραγωδία στα νερά της Λέσβου όπου και καταγράφηκε το ναυάγιο.

  Ειδικότερα, έχασαν τη μάχη με τη ζωή δύο γυναίκες και ένας άνδρας. Από τους διασωθέντες, οι 25 έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΔ Λέσβου και δύο παραμένουν για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

  Όπως λένε επίσης οι διασωθέντες του ναυαγίου, στη λέμβο επέβαιναν και μωρά.  Στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί 10 εκ των διασωθέντων, ενώ οι υπόλοιποι 9 βρίσκονται στο ΚΥΤ.  Έξι άνδρες, τρεις γυναίκες και ένα παιδί είναι στο νοσοκομείο. Εντοπίστηκε γυναίκα στην περιοχή Θέρμη.

  Οι δύο που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είναι ένας πατέρας με το εξάχρονο κοριτσάκι του. Οι 25 που μεταφέρθηκαν στο ΚΕΔ Λέσβου είναι 18 άντρες, τέσσερις γυναίκες και τρία παιδιά.

  Οι μετανάστες προέρχονται από Σομαλία, Σουδάν, Υεμένη, Ερυθραία και Γκάμπια.

  Οι εργασίες διάσωσης συνεχίζονται, καθώς συνολικά στη λέμβο επέβαιναν περίπου 41 άτομα.

  Αυτήν τη στιγμή στην περιοχή της Λέσβου πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί εντάσεως 6 έως 7 μποφόρ και επιχειρούν πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος και από ξηράς στελέχη του λιμενικού σώματος της ελληνικής αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ