Τετάρτη 20.01.2021
More

  Νέα διεκδίκηση αναδρομικών σχεδιάζουν οι συνταξιούχοι

  Τα σωματεία ετοιμάζονται για μία ακόμη νομική διεκδίκηση των ποσών που έχουν περικοπεί από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις

  Ανοιχτή πρόσκληση στους συνταξιούχους όλων των ταμείων του ΕΦΚΑ να διεκδικήσουν την αναδρομική καταβολή των περικοπών στις συντάξεις και για το διάστημα από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, απευθύνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις.

  Τα σωματεία ετοιμάζονται για μία ακόμη νομική διεκδίκηση των ποσών που έχουν περικοπεί από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις όπως επίσης και των δώρων που δεν έχουν καταβληθεί, με τον πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων Ιωαννίνων του ΟΑΕΕ Χάρη Αθανασίου, να επισημαίνει, πως αυτή η διεκδίκηση αφορά το σύνολο των συνταξιούχων χωρίς να εξαιρούνται αυτοί που έλαβαν τα αναδρομικά των 11 μηνών της περιόδου του 2015 και του 2016.

  «Όλοι οι συνταξιούχοι που δεν έχουν καταθέσει αγωγή πρέπει να το κάνουν άμεσα, ανεξάρτητα αν έλαβαν χρήματα ή όχι για το 11μηνο. Τα ποσά που θα διεκδικηθούν, θα παραγραφούν μετά τις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας εκτιμά, ότι η διάταξη με την οποία απαγορεύεται η διεκδίκηση αναδρομικών, από όσους έλαβαν τα αναδρομικά του 11μηνου, δε θέτει κανένα εμπόδιο και δε δεσμεύει τους συνταξιούχους.

  Αν οι συνταξιούχοι λαμβάνουν μόνο κύρια σύνταξη, θα πρέπει να καταθέσουν μία αγωγή, ενώ αν λαμβάνουν και επικουρική, θα πρέπει να καταθέσουν δύο αγωγές», ανέφερε ο κ. Αθανασίου. Οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αγωγή θα πρέπει να απευθυνθούν στα γραφεία του Σωματείου, να καταβάλλουν το ποσό των 25 ευρώ και να έχουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά όπως: Πράξη συνταξιοδότησης από το οικείο Ταμείο, ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης Μαΐου 2016 και Δεκεμβρίου 2018 και αντίγραφο ηλεκτρονικής αίτησης διακοπής παραγραφής προς το Ταμείο.
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ