Παρασκευή 09.06.2023
More

  Νέα υπόθεση ψευτογιατρού -Με πλαστό πτυχίο παρίστανε επί χρόνια τον καρδιολόγο

  Νέα υπόθεση «ψευτογιατρού» ήρθε στο φως της δημοσιότητας

  Νέα υπόθεση «ψευτογιατρού» ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με τον δράστη να κάθεται στο εδώλιο της Δικαιοσύνης οκτώ ολόκληρα χρόνια μετά τις καταγγελίες εναντίον του.

  Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, ο εν λόγω «ψευτογιατρός» παρίστανε τον καρδιολόγο σε αθλητικά σωματεία, με κίνδυνο για την υγεία αθλητών, ενώ είχε πλαστογραφήσει πλαστό πτυχίο και πλαστή κάρτα του Ιατρικού Συλλόγου και επι σειρά ετών ξεγλιστρούσε απο τις Αρχές.

  Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι είχε καταγγελθεί πριν από οκτώ χρόνια, μόλις σήμερα, Δευτέρα, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, προκειμένου να λογοδοτήσει για σοβαρά αδικήματα.

  Το κατηγορητήριο

  Ο «ψευτογιατρός» κατηγορείται ότι «με πρόθεση και με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, εν γνώσει του, κατάρτισε και χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα με σκοπό να παραπλανήσει άλλον για γεγονός που έχει έννομες συνέπειες. Συγκεκριμένα, προσκόμισε σε αθλητικά σωματεία, προκειμένου να τον προσλάβουν για την εξέταση των αθλούμενων και να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ιατρός – καρδιολόγος, αντίγραφο πτυχίου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, που όμως ήταν πλαστό, όπως προέκυψε από έγγραφο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάρτα μέλους του Ιατρικού Συλλόγου, που επίσης ήταν πλαστή, καθόσον ουδέποτε έλαβε την ιδιότητα του ιατρού, ώστε να μπορέσει να εγγραφεί στον Ιατρικό Σύλλογο».

  Στο κατηγορητήριο, τονίζεται επίσης ότι «προέβη στις πράξεις αυτές, με σκοπό να παραπλανήσει τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων, ως προς τη γνησιότητα των εγγράφων αυτών και την πλήρωση των προϋποθέσεων στο πρόσωπό του για την άσκηση του επαγγέλματος του ιατρού, ώστε να τον προσλάβουν ως ιατρό καρδιολόγο».

  Με 8 χρόνια καθυστέρηση

  Χαρακτηριστικό είναι ότι η υπόθεση αυτή καταγγέλθηκε πριν από οκτώ χρόνια από έναν πολίτη που γνώριζε τη δράση του και, μάλιστα, αρχικά είχε μπει στο αρχείο. Ο ψευτογιατρός, σύμφωνα με την κατηγορία, συνέχιζε τη δράση του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ