Σάββατο 20.04.2024
More

  «Ντόμινο» μετασεισμών στη Ναύπακτο

  Δεν εμπνέει ανησυχία η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή

  Καθησυχαστικός για τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στη Ναύπακτο τις τελευταίες ώρες μετά τον κύριο σεισμό των 4,8 Ρίχτερ, εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

  Ο κ. Τσελέντης ανέφερε πως «είναι πάρα πολλά τα ρήγματα στην περιοχή και δίνουν τέτοιους σεισμούς αυτών των μεγεθών», ενώ σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας και μετά το σεισμό των 4,8 Ρίχτερ ακολούθησε ένα «μικρό ντόμινο με εκατοντάδες μετασεισμούς».

  Ωστόσο, όπως τόνισε, το φαινόμενο αυτό δεν προκαλεί ανησυχία στους σεισμολόγους. Αντίθετα, «η μετασεισμική ακολουθία είναι ικανοποιητική» δήλωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. «Τώρα που βλέπω μεγάλη πληθώρα μετασεισμών έχω ησυχάσει. Δεν υπάρχει μετατόπιση των επικέντρων σε άλλες περιοχές. Δεν έχουμε μετατόπιση προς την περιοχή του ρήγματος του Αιγίου, των Αλκυονίδων, αλλά και ανατολικότερα και δεν ανησυχούμε» είπε χαρακτηριστικά.

  «Το κακό είναι ότι τα ρήγματα βρίσκονται κοντά σε αστικά κέντρα (Πάτρα, Ναύπακτο) κι αυτό προκαλεί δυσφορία στους κατοίκους ειδικά τη νύχτα, που υπήρχε μεγάλη ανησυχία» σημείωσε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ