Σάββατο 13.04.2024
More

  Ο Αναγνωστόπουλος θα δώσει Πανελλήνιες στις φυλακές Μαλανδρίνου

  Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θέλει να διαγωνιστεί στις πανελλήνιες εξετάσεις 2023 και θα το πράξει εντός των φυλακών

  Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θέλει να διαγωνιστεί στις πανελλήνιες εξετάσεις 2023 και θα το πράξει εντός των φυλακών και όχι σε κάποια σχολική αίθουσα.

  Στο παρελθόν έχει συμβεί κρατούμενοι να δίνουν πανελλήνιες σε σχολείο της Φωκίδας.

  Στις πανελλαδικές εξετάσεις, που θα λάβουν χώρα από την 1η μέχρι την 16η Ιουνίου, θα διαγωνιστούν οι τελειόφοιτοι του φετινού ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, μαζί με όσους ακόμη έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

  Μεταξύ αυτών και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, που έκανε την πιο ειδεχθή δολοφονία των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα, σκοτώνοντας τη 19χρονη σύζυγό του, Καρολάιν Κράουτς δίπλα στο βρέφος της, ενώ εν συνεχεία σκότωσε και το σκυλί της οικογένειας, σκηνοθετώντας ληστεία, προσπαθώντας να εξαπατήσει το πανελλήνιο.

  Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος συμπλήρωσε τα απαραίτητα έγγραφα και έλαβε το δικαίωμα να διαγωνιστεί για να εισαχθεί σε πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στη Νομική Σχολή. Υπήρξε μια φημολογία ότι επρόκειτο να γράψει πανελλήνιες στο Λύκειο του Λιδωρικίου, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, ωστόσο κάτι τέτοιο, ευτυχώς, δεν ισχύει.

  Μιλώντας σχετικά στον Alpha, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, Κώστας Δούνας, ξεκαθάρισε ότι τέθηκε αίτημα στο υπουργείο Παιδείας και θα στηθεί εξεταστικό κέντρο στη φυλακή.

  «Θα λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κατάστημα κράτησης. Εγινε ύστερα από δική μας εισήγηση στο υπουργείο Παιδείας, η οποία έγινε αποδεκτή και όρισε το σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου ως εξεταστικό κέντρο. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση οι μαθητές να δώσουν εξετάσεις με τους φυλακισμένους. Κάναμε, λοιπόν, εισήγηση για ένα επιπλέον εξεταστικό κέντρο. Θα διαγωνιστεί κανονικά στις ίδιες ημερομηνίες και ώρες, στα ίδια θέματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δούνας.

  Έχουν δώσει πανελλήνιες κρατούμενοι σε Λύκειο της περιοχής

  Ο δήμαρχος Δωρίδος, Γιώργος Καπετζώνης, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, τόνισε: «Εγινε, ευτυχώς, δεκτή η εισήγηση της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης. Λειτουργεί σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στις φυλακές τα τελευταία χρόνια, οπότε υπάρχει υποδομή, έστω και υποτυπώδης, για να δώσει εκεί εξετάσεις ο Αναγνωστόπουλος».

  Ο κ. Καπετζώνης αποκάλυψε, ωστόσο, ότι κατά το παρελθόν «σε άλλη αίθουσα, σε άλλο όροφο, χωρίς καμία εμπλοκή και επαφή με τα παιδιά, είχαν δώσει εξετάσεις άλλοι κρατούμενοι, όχι το ίδιο επικίνδυνοι».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ