Πέμπτη 23.03.2023
More

  Ο ιός Δυτικού Νείλου «χτύπησε» στη Φθιώτιδα –63χρονη το πρώτο κρούσμα στην περιοχή

  Ο ιός του Δυτικού Νείλου εξαπλώνεται, κυρίως, με το τσίμπημα κουνουπιών, τα οποία έχουν μολυνθεί από πτηνά.

  Ο ιός Δυτικού Νείλου έκανε την εμφάνισή του και στη Φθιώτιδα. Αυξάνονται οι ψεκασμοί. Στις επηρεαζόμενες περιοχές πέντε ακόμη Δήμοι της χώρας.

  Πρόκειται για μία γυναίκα 63 ετών που διαμένει μόνιμα στην Αθήνα και βρέθηκε μέσα στον Αύγουστο στη Φθιώτιδα, όπου «παραμόνευε» ο ιός Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

  Εκτός της Φθιώτιδας σημειώνεται ότι στις επηρεαζόμενες περιοχές από τον Ιό προστέθηκαν, από την Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε) Σερρών ο Δήμος Ηράκλειας, από την Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε) Πέλλας ο Δήμος Έδεσσας από την Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε) Καβάλας ο Δήμος Παγγαίου και από την Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε) Χαλκιδικής ο Δήμος Αριστοτέλη.

  Στο πλαίσιο της ενημέρωσης από τον ΕΟΔΥ, η Ομάδα Εργασίας για τον καθορισμό των επηρεαζόμενων περιοχών από τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές, προσέθεσε από την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, τον Δήμο Λοκρών.

  Ιός Δυτικού Νείλου: Πώς μεταδίδεται

  Ο ιός του Δυτικού Νείλου εξαπλώνεται, κυρίως, με το τσίμπημα κουνουπιών, τα οποία έχουν μολυνθεί από πτηνά.

  Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή παρουσιάζουν μόνον ήπια νόσο. Πολύ λίγοι (<1% όσων μολύνονται) εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (κυρίως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ