Παρασκευή 12.07.2024
More

  Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε νέο μάθημα για την Α’ Λυκείου

  Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε την απόφαση για ένα νέο μάθημα στην Α’ Λυκείου.

  Στόχος του υπουργείου με το νέο μάθημα, όπως τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι να αντιμετωπιστεί ο οικονομικός αναλφαβητισμός με την εισαγωγή στην Α΄Λυκείου επιπλέον μαθήματος για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία.

  «Στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στο 5ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας- Economic Chamber of Greece, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τον σχεδιασμό μας στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με τον οικονομικό αλφαβητισμό.

  Από τον Σεπτέμβριο του 2025, με ένα επιπλέον μάθημα για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία στην Α’ Λυκείου και με στοχευμένο εμπλουτισμό των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές θα αποκτούν χρήσιμες γνώσεις για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις μελλοντικές προκλήσεις».

  Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανταποκρίνεται έτσι με τον καλύτερο τρόπο, τόσο στην διαπιστωμένη ανάγκη να αποκτήσουν οι νέοι μια σαφή και ισχυρή σχέση με τις βασικές οικονομικές λειτουργίες και τα οικονομικά εργαλεία όσο και στις διαρκείς επισημάνσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου όλα τα προηγούμενα χρόνια για την εξαρχής και με συστηματικό τρόπο εκπαίδευση των νέων στις οικονομικές γνώσεις.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ