Σάββατο 24.07.2021
More

  Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας

  Πώς διαμορφώνεται ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας

  Στο «κόκκινο» περνούν από σήμερα η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη, ενώ συνολικά 14 περιφερειακές ενότητες αλλάζουν επίπεδο, στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό.

  Από τις 06:00 το πρωί, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη βρίσκονται στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου). Σημειώνεται ότι από τα 1.211 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τα 275 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, τα 51 στη Λάρισα και τα 41 στη Ροδόπη.

  Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 ενεργά κρούσματα και 4.399 στενές επαφές σε κατ’ οίκον απομόνωση, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες έχει ανέβει στα 35,2 έτη, δήλωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Στη Λάρισα υπάρχουν 343 ενεργά κρούσματα με μέση ηλικία τα 37 έτη και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 721 στενές επαφές. Στη Ροδόπη υπάρχουν 217 ενεργά κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη, ενώ οι στενές επαφές των κρουσμάτων που έχουν προκύψει από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης είναι 488.

  Πλέον, επτά περιφερειακές ενότητες βρίσκονται στο «κόκκινο» σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό, αφού στο επίπεδο 4 ήταν ήδη η Καστοριά, η Κοζάνη, τα Ιωάννινα και οι Σέρρες.

  Παράλληλα από σήμερα περνούν στο «πορτοκαλί», δηλαδή το επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) οι περιφερειακές ενότητες: Δράμας, Έβρου, Ημαθίας, Καβάλας, Κιλκίς, Ξάνθης, Πέλλας , Πιερίας και Χαλκιδικής. Έτσι, σε αυτό το επίπεδο βρίσκονται πλέον 19 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

  Τέλος, σε ό,τι αφορά στις αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό, στο «κίτρινο»- το επίπεδο 2 (επιτήρησης)- περνούν από σήμερα οι περιφερειακές ενότητες, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ