Σάββατο 25.09.2021
More

  Ο στρατός έστησε σκηνές έξω από τη δομή φιλοξενίας με τα 150 κρούσματα κορωνοϊού

  Σκηνές έστησε ο στρατός σήμερα έξω από τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι, στην οποία εντοπίστηκαν 150 κρούσματα του κορωνοϊού.  

  Στις σκηνές του στρατού υγειονομικό προσωπικό θα εξετάζουν όσους εμφανίσουν επιδείνωση, προκειμένου να κριθεί αν πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, όπως και θα εξετάζονται όσοι εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα.

  Επίσης, θα γίνει διαχωρισμός όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενούνται συνολικά 470 μετανάστες υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η δομή φιλοξενίας είναι σε καραντίνα από τη Μ. Πέμπτη, όταν διαπιστώθηκε ότι εργαζόμενη σε αυτή ήταν θετική στον κορωνοϊό.

  Έκτακτα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή όμως και σε όλο τον δήμο Ερμιονίδας. Για 14 ημέρες απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το επόμενο πρωί. Επίσης, κατ’εξαίρεση μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για τη μετάβαση σε φαρμακείο, γιατρό, σούπερ μάρκετ και τράπεζα, ενώ ανεστάλη η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών.

  Στο μεταξύ, συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών όσων έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. «Την Τρίτη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήρε δείγματα από 170 άτομα που είναι υπάλληλοι τραπεζών, σούπερ μάρκετ, κούριερ και άλλων υπηρεσιών, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν συναλλαγή με τους 150 μετανάστες του Κρανιδίου. Τα αποτελέσματα των τεστ είναι κρίσιμα, γιατί θα δείξουν αν υπάρχει διασπορά» δήλωσε στο OPEN ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ