Δευτέρα 22.07.2024
More

  Οδηγός λεωφορείου και διαμαρτυρόμενοι γιατροί έσωσαν βρέφος έξω από το υπ. Υγείας

  Τη ζωή ενός νεογέννητου παιδιού που έπαθε εισρόφηση, κατάφερε να σώσει ένας οδηγός λεωφορείου που αντέδρασε αμέσως, αλλά και τέσσερις γιατροί σε αναστολή, που βρίσκονταν έξω από το υπουργείο Υγείας.

  Εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν η αντίδραση του οδηγού, που μέσα στον πανικό του άλλαξε το δρομολόγιο και έσπευσε έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου σκέφτηκε πως υπάρχουν γιατροί που διαμαρτύρονταν.

  Αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος μίλησε στο OPEN, περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας της μητέρας, αλλά και όλων των ανθρώπων μπροστά στα μάτια των οποίων εκτυλίχθηκε το συμβάν, και μίλησε για την ψυχραιμία που έδειξαν οι συγκεκριμένοι γιατροί, ένας εκ των οποίων παθολόγος, και έσωσαν το βρέφος.

  «Ενώ βρισκόμασταν απέναντι από το υπουργείο Υγείας, ακούσαμε κάποιο λεωφορείο να πλησιάζει, κορνάροντας συνεχώς, να πατά φρένο απότομα και να τραβά χειρόφρενο. Ο οδηγός πετάχτηκε ξαφνικά έξω σε δαιμονισμένη κατάσταση κρατώντας στα χέρια του δύο τηλέφωνα, ένα σε κάθε του χέρι», ανέφερε αρχικά ο αυτόπτης μάρτυρας.

  Όπως τόνισε ο αυτόπτης μάρτυρας για τον οδηγό: «Προσπαθούσε για ώρα να πάρει τηλέφωνο το 166, αλλά δεν του απαντούσαν. Απελπισμένος απευθύνθηκε στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή, ζητώντας τη βοήθειά τους. Τέσσερις από αυτούς, με σίγουρες κινήσεις, μπήκαν στο λεωφορείο, πήραν στα χέρια τους το βρέφος και το επανέφεραν διότι εκείνη τη στιγμή ήταν σε άπνοια», σημείωσε ο κ. Ερωτόκριτος Ζληντίδης.

  «Περίπου έξι λεπτά μετά, έφτασαν στο σημείο δύο μηχανές του ΕΚΑΒ με τις σειρήνες, με τη συγκοινωνία να έχει διακοπεί», ενώ στη συνέχεια το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

  Η ανάρτηση του οδηγού λεωφορείου

  Αμέσως μετά το περιστατικό, ο οδηγός του λεωφορείου έκανε μια ανάρτηση στο Facebook:

  «Όσο υπάρχει ανθρωπιά υπάρχει ελπίδα!! Ένα μεγάλο μπράβο στους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή και κατασκηνώνουν – αγωνίζονται έξω από το υπουργείο υγείας!!

  Σήμερα 17-11-2022 και περί ώρα 10:40 επί της Αριστοτέλους ( εργάζομαι στο 054 γραμμή) με ειδοποίησαν και είδα ένα νεογέννητο πού ήταν μέσα στο καρότσι το οποίο φώναζαν ότι πέθανε το νεογέννητο, θυμήθηκα ότι ήταν γιατροί απέναντι από το υπουργείο υγείας,οι οποίοι τόσο καιρό βρίσκονται σε αγώνα διαρκείας…

  Πήγα το λεωφορείο στο υπουργείο υγείας και ζήτησα την βοήθεια τών γιατρών για το ανωτέρω.

  Οι γιατροί δεν ξέχασαν τον όρκο του Ιπποκράτη πού έχουν δώσει και 4-5 γιατροί ήρθαν στο λεωφορείο και έσωσαν το νεογέννητο… ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ ,ήρθε μηχανή τού ΕΚΑΒ και παρέλαβε το νεογέννητο …

  Δύσκολες στιγμές αλλά σημασία είναι ότι το νεογέννητο σώθηκε… Μπράβο στους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή!!”, σημείωσε ο οδηγός στην ανάρτησή του».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ