Κυριακή 26.05.2024
More

  Οι αστυνομικοί περιμένουν τις απαντήσεις της κυβέρνησης

  Τις οριστικές απαντήσεις της Κυβέρνησης, μέσω της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ περιμένουν χιλιάδες αστυνομικοί σε ολόκληρη τη χώρα που για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες πραγματοποίησαν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα αλλά και στην επαρχία.

  Μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην Αθήνα, η οποία συνέπεσε με τον θάνατο ενός 29χρονου αστυνομικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου συναδέλφου τους, έξω από το γήπεδο του Ρέντη, ο οποίος εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του.

  Οι αστυνομικοί υπό την «ομπρέλα» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζουν καθημερινά την αντίθεσή τους αφενός στην πρόβλεψη της πολιτικής ηγεσίας για την έντονη παρουσία των αστυνομικών οργάνων στους αθλητικούς χώρους, όπως επίσης και την ικανοποίηση ενός πάγιου και διαχρονικού αιτήματος που έχει να κάνει με την αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως «επικίνδυνο».

  Από την πόλη των Ιωαννίνων, στη συγκέντρωση της Δευτέρας στην Αθήνα αναχώρησαν δύο λεωφορεία ενώ αντίστοιχα μαζική ήταν η συμμετοχή αστυνομικών και από άλλες περιφερειακές διευθύνσεις, απόδειξη σύμφωνα με τον Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων Αλεξ. Βαγγελή της σημασίας που έχει για τους αστυνομικούς, η ικανοποίηση των βασικών τους αιτημάτων.

  «Δεν είμαστε πλέον στο παρά πέντε, αλλά στο και πέντε. Οι Ομοσπονδίες μας έχουν καταθέσει το σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματά μας και εκτός των άλλων, ζητάμε να συναντηθούμε και με τον Πρωθυπουργό. Η θεσμοθέτηση του επαγγέλματός μας ως «επικίνδυνο» είναι βασικό και διαχρονικό μας αίτημα και πλέον θα περιμένουμε να δούμε πράξεις από την Κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Βαγγελής.

  Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα της επικαιρότητας που αφορά στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο στην ΕΛ.ΑΣ είναι η αθλητική βία με τον κ. Βαγγελή να χαρακτηρίζει άτολμα τα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της. «Είδαμε μία ατολμία από την πλευρά της Κυβέρνησης. Η διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών δε σημαίνει ότι δε θα υπάρχει πουθενά η Αστυνομία. Αυτό που θέλουμε να καταστήσουμε σαφές είναι πως η Αστυνομία δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει υπάλληλος ανωνύμων εταιριών. Θα βρίσκεται στα γήπεδα, έξω όμως από αυτά, ώστε να επεμβαίνει εάν και όποτε χρειάζεται. Περιμένουμε να δούμε τις επίσημες ανακοινώσεις για όσα έχουμε ζητήσει, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι ο αστυνομικός δεν έχει καμία δουλειά να βρίσκεται εντός των αθλητικών χώρων και όχι στην κοινωνία και απέναντι στο έγκλημα», ανέφερε ο κ. Βαγγελής.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ