Σάββατο 29.01.2022
More

  Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες διαψεύδουν τα fake news

  Πλήρως διαψεύδει το δημοσίευμα του militaire ο επικεφαλής των Ρουμάνων πυροσβεστών

  Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο Ρουμάνος παρουσιαζόταν να λέει ότι «φωτιά θα μπορούσε να είχε σβήσει από την πρώτη μέρα» και ακόμη ότι «επιχειρούσαν σαν να μην ήθελε κάποιος να σβήσει η φωτιά».

  Ο επικεφαλής των Ρουμάνων πυροσβεστών έστειλε σήμερα το πρωί επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διαψεύδοντας το δημοσίευμα του militaire σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος έδωσε συνέντευξη στη ρουμανική τηλεόραση και άφησε αιχμές για την τακτική των Ελλήνων πυροσβεστών που επιχειρούν στην Εύβοια.

  Αφού εκφράζει τη λύπη του για το λάθος μήνυμα που βγήκε από το εν λόγω άρθρο, χαρακτηρίζει το δημοσίευμα «τεράστιο ψέμα» που «επηρεάζει τη απόλυτη συνεργασία μας και τις κοινές μας προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών, για τις οποίες μας ζητήθηκε μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ».

  Και αναφέρει χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας το δημοσίευμα:

  «Εγώ και οι συνάδελφοί μου δεν είπαμε ότι οι δασικές πυρκαγιές που αναπτύχθηκαν στην περιοχή όπου λειτουργούσαμε, υπό την καθοδήγηση του Έλληνα αξιωματικού που ορίστηκε για την ομάδα μας, μπορούν να σβηστούν σε μία ημέρα. Επιχειρούμε στην περιοχή μεταξύ Σπαθάρι και Καλυβίων που βρίσκεται στο νησί της Εύβοιας, προκειμένου να διατηρήσουμε τη γραμμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς».

  Αναφέρεται ακόμη στην καλή συνεργασία που έχει η ομάδα του με τους Έλληνες πυροσβέστες, ότι διαπίστωσαν την αφοσίωσή τους και ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ, ως εκ τούτου, να πουν ότι δεν προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά.

  Αναφερόμενος ακόμη σε αναρτήσεις στα social media που αναφέρουν «ρωτάμε γιατί δεν χρησιμοποιείται την τεχνική κατάσβεσης «φωτιά στην φωτιά;», ο αρχηγός των Ρουμάνων υποστηρίζει ότι είναι ένα επίσης τεράστιο ψέμα λέγοντας ότι χρησιμοποιούν παρόμοιες μεθόδους με τους Έλληνες για την κατάσβεση των πυρκαγιών «και ότι η μέθοδος ”πυρκαγιά” χρησιμοποιείται στη χώρα μας ως τελευταία επιλογή και σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις δεν συνιστάται».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ