Πέμπτη 15.04.2021
More

  Οικογένεια Βρετανών ξέμεινε στην Κέρκυρα λόγω καραντίνας

  Αποκλεισμένη στην Κέρκυρα είναι μια οικογένεια Βρετανών, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού.

  Η Κέιτ και ο Μάρτιν, μαζί με τις δύο τους κόρες, τα δύο τους σκυλιά και την γάτα τους, ξεκίνησαν τον γύρο της Ευρώπης τον περασμένο Ιανουάριο. Μετά το ταξίδι τους στην Γαλλία, την Ιταλία και την Σλοβενία, βρέθηκαν στην Ελλάδα.

  Η οικογένεια από τον Μπάνχαμ του Σάφολκ, επαινούν τώρα τους κατοίκους της Κέρκυρας, που τους βοηθούν και τους στηρίζουν στην περίεργη αυτή απομόνωση.

  Το ζευγάρι αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι του και βγήκαν σε διαθεσιμότητα, θέλοντας να ταξιδέψουν και να δουν μια διαφορετική πλευρά της ζωής. Όπως λέει ο Μάρτιν, τα παιδιά τους έχουν μαζί τους βιβλία και χρησιμοποιούν εκπαιδευτικές εφαρμογές και το διαδίκτυο για την μόρφωσή τους. Αλλά, όπως λέει «βιώνουν αυτά τα μέρη από πρώτο χέρι, ανακαλύπτουν διαφορετικούς πολιτισμούς και γλώσσες και συναντούν πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους».

  Η οικογένεια κατευθυνόταν στην Ελλάδα την ώρα που ο κορωνοϊός άρχισε να εμφανίζεται στην ηπειρωτική Ευρώπη και έπειτα, πήγαν στα ελληνικά νησιά, όπου ένιωσε ότι θα ήταν πιο ασφαλής. Ο Μάρτιν, που δήλωσε στο BBC ότι προηγουμένως έκανε μια «σχετικά αγχωτική δουλειά», δήλωσε ότι μαζί με την σύζυγό του, αποφάσισαν να ταξιδέψουν για να ξεφύγουν από το κλασικό ωράριο εργασίας 9-5.

  Κάτοικος της Κέρκυρας τους παραχώρησε τον ελαιώνα του για να εγκαταστήσουν το βαν τους

  Όπως λέει ο πατέρας, τώρα η οικογένεια περνά ποιοτικό χρόνο. «Για εμάς είναι απλώς οικογενειακές στιγμές, οι εμπειρίες που έχουμε μαζί αντί να έκανε ο καθένας την ζωή του», αναφέρει ενώ τονίζει πως τα περιοριστικά μέτρα που μπήκαν σε εφαρμογή στην Κέρκυρα, τέθηκαν πολύ γρήγορα. Κάποια στιγμή, μάλιστα, η οικογένεια, που διαμένει στο βανάκι της στάθμευαν σε μία παραλία, αλλά τώρα οι Αρχές την έχουν κλείσει.

  Έπρεπε να βρουν κάπου να μείνουν μακροπρόθεσμα, αλλά ευτυχώς γνώρισαν έναν Έλληνα, του οποίου ο φίλος ήταν πρόθυμος να τους αφήσει να μείνουν στον ελαιώνα του – όπου παραμένουν πλέον εδώ και 15 ημέρες. «Το βαν λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, έτσι όσο έχουμε πετρέλαιο για την κουζίνα μας και φρέσκο νερό, είμαστε μια καλά» σημειώνει η Κέιτ.

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ