Παρασκευή 27.01.2023
More

  Τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμένων φοιτητών και καθηγητών επιτρέπουν τη διά ζώσης εκπαίδευση

  Τα υγειονομικά δεδομένα επιτρέπουν το άνοιγμα των Πανεπιστημίων με διά ζώσης εκπαίδευση σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου

  Στην πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Οικονόμου αρχικά σημείωσε ότι με τα κυβερνητικά μέτρα διασφαλίζεται η δια ζώσης παρουσία των μαθητών στο σχολείο.

  Στη συνέχεια, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη από το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών στα Πανεπιστήμια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το 73% των φοιτητών έχουν εμβολιαστεί. Επίσης, υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, που φτάνουν στο 87%, καταγράφονται για το προσωπικό των Πανεπιστημίων, διοικητικό και καθηγητικό.

  «Λαμπρό παράδειγμα»

  Μάλιστα, το ποσοστό των εμβολιασμένων στα μέλη ΔΕΠ φτάνει το 91%. «Η γενιά της μόρφωσης, η γενιά της επιστήμης και της γνώσης μας δείχνουν τον δρόμο», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

  «Μας δίνουν ένα λαμπρό παράδειγμα», πρόσθεσε. Με την υπευθυνότητά τους ζητούν τη διά ζώσης επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων, σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

  Αυτό θα πραγματοποιηθεί άμεσα, από την πρώτη εβδομάδα έναρξης των μαθημάτων στα Πανεπιστήμια, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  «Μας στέλνουν το μήνυμα, είμαστε υποχρεωμένοι να το σεβαστούμε», τόνισε. «Μας επιτρέπουν κάτι τέτοιο τα υγειονομικά δεδομένα», υπογράμμισε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ