Παρασκευή 05.03.2021
More

  Παγώνη: Απόκριες δε θα κάνουμε, αλλά μάσκες θα φοράμε

  Δεν θα γίνει Καρναβάλι φέτος ξεκαθάρισε η Ματίνα Παγώνη 

  «Απόκριες δε θα κάνουμε, αλλά μάσκες θα φοράμε. Θα είναι σαν να κάνουμε Απόκριες» ξεκαθάρισε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη σχολιάζοντας τις εξελίξεις της πανδημίας.

  Ξεκαθάρισε δε, μιλώντας στο Mega, ότι «Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες πόσο θα κρατηθούν τα μέτρα. Είναι δύσκολες μέρες, το ξέρουμε όλοι. Καρναβάλι δε θα γίνει, είναι δυνατόν με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας να γίνονται καρναβάλια; Χτες ήταν λίγα τα κρούσματα, αλλά ήταν πολύ λίγα και τα τεστ. Πάντα τις αργίες δεν μπορούν να γίνουν πολλά τεστ».

  Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων εκτός των σχολείων τόνισε πως «Πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια, μετά και τα Δημοτικά που ανοίγουν τη Δευτέρα, και μετά από μια βδομάδα θα αξιολογηθούν όλες οι παράμετροι και θα αποφασίσουν. Ιανουάριος – Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες.

  »Να δούμε και τα αποτελέσματα των ρεβεγιόν στις 10-11 του Γενάρη και θα πάμε βήμα – βήμα» τόνισε ενώ σε ό,το αφορά στην επιδημιολογική εικόνα διευκρίνισε πως «Αν έχουμε αύξηση κρουσμάτων μεγάλη τα νοσοκομεία δε θα τα βγάλουν πέρα. Στόχος είναι να γίνουν τα εμβόλια όπως γίνονται, να γίνονται πολλά τεστ. Από τον Ιούνιο και μετά θα δούμε να μειώνονται τα μέτρα, αφού φτάσουμε τέλος Ιουνίου στο 60-65% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί.

  Όλοι θέλουμε να ανοίξουν τα μαγαζιά, έχουμε μπει σε κατάθλιψη. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει υπό προϋποθέσεις. Θα γίνουν πιο χαλαρά τα πράγματα, λίγη υπομονή, σύστησε η κ. Παγώνη.

  Δήλωσε δε, εξοργισμένη με όσους έσπευσαν να ταξιδέψουν τις ημέρες των γιορτών, προκαλώντας πληθώρα αντιδράσεων.

  «Είμαι εξοργισμένη με αυτά που είδαμε αυτές τις ημέρες. Κάποιοι έμεναν σπίτι και κάποιοι πήγαιναν διακοπές. Πιστεύετε ότι αυτό τον καιρό θα βρούμε αίσθημα δικαιοσύνης; Ο ένας φεύγει πάει στο Ντουμπάι, ο άλλος στην παραλία, και κάποιοι μένουν σπίτι τους» είπε χαρακτηριστικά.

  Σε ό,τι αφορά στα μέτρα πρόσθεσε πως θα εξαρτηθούν από πολλούς παράγοντες.

   

  Με πληροφορίες του Mega

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ