Πέμπτη 25.07.2024
More

  ΠΑΙΔΙΚΟΙ-ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ -Εκκίνηση για εγγραφές για βρέφη και νήπια

  Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των εγγραφών & επανεγγραφών υπάρχουν αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.okpapa.gr

  Από σήμερα, Τετάρτη, 15 Μαΐου ξεκινά η διαδικασία των αιτήσεων εγγραφών – επανεγγραφών για τα βρέφη και νήπια στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιωαννιτών,  για το σχολικό έτος 2024-2025 και θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024.

  Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των εγγραφών & επανεγγραφών υπάρχουν αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.okpapa.gr

  Οι ενδιαφερόμενοι τηρώντας τα γεωγραφικά όρια των Σταθμών, τα οποία είναι αναρτημένα στο site του καταργηθέντος Ν.Π.Δ.Δ «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» καθώς και σε κάθε Παιδικό ή Βρεφονηπιακό Σταθμό, μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους με τους εξής τρόπους:

  – Με δια ζώσης διεκπεραίωση της κατάθεσης των αιτήσεων και δικαιολογητικών,  καθημερινά, από ώρα  9:00 πμ έως 12:00 μμ. στον αντίστοιχο Παιδικό ή Βρεφονηπιακό Σταθμό του καταργηθέντος Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών.

  – Με ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μέσω της πλατφόρμας https://polioannina.intellisoft.gr/, η οποία υπάρχει και στο site του καταργηθέντος Ν.Π.Δ.Δ «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.». Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει απαραιτήτως να επισυναφθούν σε ηλεκτρονική μορφή (pdf) στην αίτηση. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ενεργή από 15-05-2024 έως και 06-06-2024.

  Για τις εγγραφές και επανεγγραφές ισχύουν τα εξής:

  Το όριο ηλικίας των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς είναι από 18 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
  – Στα  βρεφικά  τμήματα θα φιλοξενηθούν  παιδιά  ηλικίας  από 18 μηνών  έως 2,5 ετών.

  – Στα  παιδικά τμήματα θα φιλοξενηθούν παιδιά ηλικίας  από 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

  Θα γίνετε δεκτή μόνο μία αίτηση με τα δικαιολογητικά, ανάλογα τη γεωγραφική περιοχή που βρίσκεται η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας της οικογένειας.

  Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναγράφονται στο έντυπο της αίτησης (αντίστοιχα στην αίτηση εγγραφής και στην αίτηση επανεγγραφής).
  Εμπρόθεσμες  αιτήσεις  θεωρούνται  όσες  υποβληθούν από σ Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 έως και την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024.

  Η οικονομική εισφορά (τροφεία) που θα ισχύσει το σχολ. Έτος 2024-2025 είναι αναρτημένη στο site του καταργηθέντος Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών.
  Οι πίνακες μοριοδότησης, θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, στο site του καταργηθέντος Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών και σε κάθε Παιδικό και Βρεφονηπιακό Σταθμό αντίστοιχα.

  Οι  ενστάσεις  επί  της μοριοδότησης, θα υποβάλλονται από Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 έως και Τετάρτη 26  Ιουνίου 2024, στην Δ/νση Παιδικής Προστασίας & Προσχολικής Αγωγής του καταργηθέντος Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών, επί της Αβέρωφ 6, 2ος όροφος, γραφείο 7.

  Οι γονείς που πληρούν τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία των παιδιών τους στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μέσω των Προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους για εγγραφή, στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. εμπρόθεσμα και να παρακολουθούν την πορεία του προγράμματος στην σελίδα (eetaa.gr). Οι γονείς που θα είναι δικαιούχοι του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. είναι απαραίτητο να καταθέσουν (όταν ανακοινωθεί) το αντίστοιχο voucher προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εγγραφή τους.
  Τα οριστικά αποτελέσματα εγγραφών θα ανακοινωθούν μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. και θα αναρτηθούν στο site του καταργηθέντος Ν.Π.Δ.Δ. «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» Δήμου Ιωαννιτών, στο οικείο δημοτικό κατάστημα και σε κάθε Παιδικό και Βρεφονηπιακό Σταθμό αντίστοιχα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ