Τετάρτη 29.05.2024
More

  Πανεπιστήμιο Κρήτης: Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Τμήμα Βιολογίας -Δύο φοιτητές τραυματίες

  Τι καταγγέλει η ΔΑΠ για την εισβολή – Μέλη της ήταν οι τραυματίες

  Ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων εισέβαλε στους χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγκεκριμένα στο Τμήμα Βιολογίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση μεταξύ της ομάδας και φοιτητών.

  Από την ένταση τραυματίστηκαν δύο πρωτοετείς φοιτητές, αναφέρει το neakriti.gr που προσθέτει ότι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Ενας από τους δύο είναι μέλος της ΔΑΠ, αναφέρει η φοιτητική οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

  Σε δηλώσεις του στο ΚΡΗΤΗ ΤV, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, διευκρίνισε ότι οι αρμόδιες αρχές διερευνούν το περιστατικό, περιγράφοντας ωστόσο ότι με φόντο τις φοιτητικές εκλογές, υπάρχει μια ένταση στο ακαδημαϊκό ίδρυμα, που ζητάει να κοπάσει. διευκρινίζοντας ότι ήδη έχουν ενεργοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό βίας.

  Ο ίδιος παράλληλα, έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό.

  Σύμφωνα με τον πρύτανη μετά την σύντομη παραμονή τους στο νοσοκομείο, ο ένας φοιτητής ταξίδεψε για τον τόπο καταγωγής του ενώ ο δεύτερος ήδη βρίσκεται στο σπίτι του στην Κρήτη, προσθέτοντας ότι φρόντισε να έχει επαφή και με τους δύο προκειμένου να τους καθησυχάσει.

  Για το περιστατικό, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Π.Κ Ηρακλείου σε ανάρτησή της την Πέμπτη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει τα εξής:

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

  Σήμερα το πρωί στο τμήμα Βιολογίας ομάδα αναρχικών – αντιεξουσιαστών επιτέθηκε βίαια, αποκάλυπτα και αναίτια εν ώρα μαθήματος σε δύο φοιτητές του τμήματος, ο ένας εκ των οποίων αποτελεί μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

  Η βάρβαρη αυτή πράξη είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και των δύο φοιτητών και τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

  Με πρακτικές βίας και τρομοκρατίας προσπαθούν να επιβάλλουν το μπάχαλο και να αποτρέψουν τους φοιτητές από την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση εντός ενός περιβάλλοντος ασφάλειας.

  Δυστυχώς, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιβεβαιωνόμαστε όταν δηλώνουμε ποιοι είναι οι εχθροί των φοιτητών και της Παιδείας εν γένει, μόλις μία ημέρα μετά τις φοιτητικές εκλογές.

  Καλούμε όλους τους φοιτητές να συστρατευθούν στον αγώνα μας για ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια, για πραγματική διακίνηση ιδεών.

  Όποιος χτυπάει φοιτητές, χτυπάει το πανεπιστήμιο, χτυπάει την παιδεία, χτυπάει τη Δημοκρατία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ