Κυριακή 26.06.2022
More

  Πάνω από 16.000 οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά

  Σχετικά με τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 16.000

  Στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο, αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3. Ανακοίνωσε επίσης ότι οι αιτήσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία έχουν ξεπεράσει τις 16.000.

  Στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – «Ελληνικό Erasmus» για ένα εξάμηνο και τα βιομηχανικά διδακτορικά, που – όπως είπε η Νίκη Κεραμέως – απαντούν σε συγκεκριμένα προβλήματα της βιομηχανίας. Όπως επίσης εξήγησε η υπουργός, ένας φοιτητής που μπαίνει στην Νομική θα μπορεί για ένα εξάμηνο να παρακολουθήσει μαθήματα σε άλλο πανεπιστήμιο για να διευρύνει τους ορίζοντες του.

  Σχετικά με τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 16.000. Επίσης, έκανε λόγο για μεγάλη στήριξη της κοινωνίας στον συγκεκριμένο θεσμό. Ανέφερε ότι σήμερα ολοκληρώνονται οι αιτήσεις για τις υποψηφιότητες σε αυτά τα σχολεία, ενώ οι εξετάσεις εισαγωγής έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές Μαΐου. Δήλωσε παράλληλα ότι από τα 60 πρότυπα και πειραματικά σχολεία που είχαμε στη χώρα, έχουν ανέλθει στα 120 και υπάρχει ένα τέτοιο σχολειό σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

  Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι από τη νέα σχολική χρονιά εγκαθίστανται στα σχολεία διαδραστικοί πίνακες και αλλάζει η προσέγγιση μάθησης, ενώ «τρέχει» διαγωνισμός για 177 χιλιάδες σετ ρομποτικής για την καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών.

   

  Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ