Κυριακή 24.10.2021
More

  Πάνω από 6.600 έλεγχοι για την αποτροπή των «ελληνοποιήσεων» προϊόντων την πασχαλινή περίοδο

  Οι έλεγχοι έγιναν από ειδικά μεικτά ελεγκτικά κλιμάκια, τα οποία συστάθηκαν από πέντε συναρμόδια υπουργεία

  Ξεπέρασαν τους 6.600 οι έλεγχοι που έγιναν από τα ειδικά μεικτά ελεγκτικά κλιμάκια, τα οποία συστάθηκαν από πέντε συναρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο του σχεδίου για την αποτροπή των «ελληνοποιήσεων» αμνοεριφίων και αυγών με απώτερο στόχο την προστασία των καταναλωτών, εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, όταν και ξεκίνησαν τη δράση τους τα ελεγκτικά κλιμάκια, έως και τη Δευτέρα του Πάσχα έγιναν 6.673 έλεγχοι, όταν το ίδιο διάστημα του 2019 είχαν πραγματοποιηθεί περί τους 500 ελέγχους. Διαπιστώθηκαν συνολικά 219 παραβάσεις (κυρίως ελληνοποιήσεις) σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας και σε όλα τα υγειονομικού ενδιαφέροντος σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια.

  Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός ευχαρίστησε τη Διεύθυνση και τα στελέχη της κτηνιατρικής υπηρεσίας αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στους ελέγχους των μεικτών κλιμακίων, με στόχο, όπως τόνισε, την προστασία του καταναλωτή αλλά και των Ελλήνων παραγωγών και τη διάθεση στην αγορά προϊόντων ποιοτικά ηλεγμένων».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ