Τετάρτη 12.05.2021
More

  Παπαευαγγέλου: «Η ματιά μας είναι στραμμένη στη βόρεια Ελλάδα»

  Την ανησυχητική επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας του κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα τονίζουν τις τελευταίες ημέρες οι ειδικοί.

  Την ανησυχητική επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη βόρεια Ελλάδα τονίζουν τις τελευταίες ημέρες οι ειδικοί.

  Μιλώντας κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου, σημείωσε πως παρατηρείται μεν σταθεροποίηση, αλλά σε αυξημένο επιδημιολογικό επίπεδο στην Αττική, την Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

  «Η ματιά μας είναι στραμμένη στη βόρεια Ελλάδα»

  Αντίθετα, επιδείνωση παρατηρείται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αλλά και στην Κρήτη. «Η ματιά μας είναι στραμμένη στη βόρεια Ελλάδα» σημείωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου που τόνισε ωστόσο πως αυξημένη διάδοση εντοπίζεται και στα νησιά Κως, Κάρπαθος, Νάξος, Ρόδος, Σάμος και Λέσβος.

  Συνολικά, 5.500 ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας, με μέσο όρο 530 εισαγωγές τη μέρα. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, με την κάλυψη απλών κλινών στη Θεσσαλονίκη να φτάνει στο 62%. Συνολικά στην επικράτεια ο δείκτης Rt είναι περίπου στη μονάδα, χαμηλότερος στη νότια Ελλάδα και λίγο πάνω από το ένα, (1,1) στη βόρεια Ελλάδα.

  261 οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ΣΚΑΪ το πρωί, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής δεν είναι ενθαρρυντική, καθώς καταγράφηκαν στις 7 Απριλίου 261 εισαγωγές, αριθμός κατά 21 μεγαλύτερος από την προηγούμενη ημέρα, ενώ στις 4 Απριλίου οι εισαγωγές στο Λεκανοπέδιο ήταν 152.

  Ανοδική τάση, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, δείχνουν οι αριθμοί και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Στις 7 Απριλίου καταγράφηκαν 72 εισαγωγές, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχαν καταγραφεί 63 και στις 4 Απριλίου μόλις 48.

  Διπλασιάστηκαν οι διασωληνωμένοι στη Θεσσαλονίκη

  Η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε όμως και στους διασωληνωμένους που έχουν αγγίξει τους 790. Η λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε στην χθεσινή εκτίναξη των ασθενών που χρειάστηκε να εισαχθούν σε ΜΕΘ Covid, με 31 επιπλέον ασθενείς σε ένα μόνο 24ωρο.

  Όπως είπε, μόνο στη Θεσσαλονίκη, οι διασωληνωμένοι διπλασιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες κάτι που πιέζει τα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, ενώ υπολογίζεται πως θα αυξηθούν περισσότερο το επόμενο διάστημα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ