Τετάρτη 16.06.2021
More

  Παραμένει το SMS για τις μετακινήσεις – Με κωδικό 6 σε καφετέριες και εστιατόρια

  Ελεύθερες από αύριο οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τα SMS να διατηρούνται

  Παραμένουν σε ισχύ τα SMS μέχρι τις 15 Μαΐου, ενώ SMS με κωδικό 6 θα στέλνουν, από τη Δευτέρα που ανοίγει η εστίαση, όσοι θα μεταβαίνουν σε εστιατόρια και καφετέριες.

  Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η υποχρέωση αποστολής SMS θα διατηρηθεί για οποιαδήποτε μετακίνηση μέχρι την άρση της απαγόρευσης των υπερτοπικών μετακινήσεων.  Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου οι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν σε καταστήματα εστίασης και καφέ με τον κωδικό 6 στο 13033.

  Παράλληλα, από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός περιφερειακής ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

  Τα καταστήματα εστίασης που ανοίγουν από τις 3 Μαΐου θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο υπαίθριους χώρους, δεν θα επιτρέπεται η μουσική, ενώ θα κλείνουν το αργότερο στις 10.45 το βράδυ. «Σε κάθε περίπτωση, όλοι θα πρέπει να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 11», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

  Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι αύριο θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ