Δευτέρα 18.01.2021
More

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μία σταθεροποίηση «ή και μείωση» των ημερήσιων κρουσμάτων που ωστόσο εξελίσσεται με πιο αργούς ρυθμούς από ότι αναμενόταν, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η παράταση κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό.

  Αν και πλέον καταγράφονται περισσότερα εξιτήρια, πολλά νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα δέχονται «σοβαρή πίεση» και ως εκ τούτου, το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας «απομακρύνεται χρονικά».

  Η νέα παράταση θα έχει ισχύ έως και τις 6 π.μ. της 14ης Δεκεμβρίου.

  Αναλυτικά ο κ. Πέτσας είπε για την παράταση του lockdown

  «Παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, μέχρι και την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και ώρα 6 το πρωί.

  Κατ’ εξαίρεση από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχιακών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα super markets.

  Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

  Η παράταση των γενικών υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. Προτεραιότητα παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Άλλωστε, πάνω από τη δυσφορία που προκαλεί σε όλους μας ο πόλεμος που δεχόμαστε από τον ιό, αυτά τα Χριστούγεννα θα υπάρχει και θα είναι ορατή η ελπίδα που φέρνει σε ολόκληρο τον κόσμο η επιστήμη.»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ