Δευτέρα 18.01.2021
More

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου

  Ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Την παράταση του lockdown μέχρι και την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

  Όλοι οι περιορισμοί θα συνεχίσουν να ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τις 6π.μ το πρωί εκείνης της ημέρας.

  «Υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του ρυθμού των κρουσμάτων», δήλωσε ο κ. Πέτσας. «Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός, τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε μία σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα», πρόσθεσε, αποφεύγοντας να ορίσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

  Όπως είπε η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα «όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας […]Στόχος παραμένει οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021 να ανοίξει και πάλι μια νέα εποχή για τη χώρα».

  Η παράταση των έκτακτων μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό και «ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές αποτελεί και πηγή ανησυχίας» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέροντας συγκεκριμένες περιφέρειες.

  Πού υπάρχουν στατιστικά πολλά κρούσματα

  Οι περιοχές που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος.

  «Ιδίως για την πόλη της Πάτρας ενόψει της γιορτής Αγίου Ανδρέας, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν το συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα μαζί με την οικογένειά τους», τόνισε ο κ. Πέτσας υπενθυμίζοντας πως οι επισκέψεις απαγορεύονται. «Να μην γίνει μία ακόμα μεγάλη τοπική γιορτή λόγος υπερμετάδοσης».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ