Δευτέρα 20.09.2021
More

  Παράταση του lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Κοζάνη

  Οι περιοχές που προβληματίζουν 

  Την παράταση του lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Κοζάνη ανακοίνωσε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

  «Να εστιάσουμε σε Κοζάνη, Δυτική Αττική και Θεσπιές. Η επιδημιολογική εικόνα των περιοχών αυτών αξιολογήθηκε σε σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η παράταση των επιπλέον μέτρων στους δήμους της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου της Δυτικής Αττικής έως και την Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου στις 06:00», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων προσθέτοντας ότι στη Μάνδρα αποφασίστηκε η άρση των επιπλέον μέτρων καθώς περιορίστηκαν τα ενεργά κρούσματα.

  «Επίσης αποφασίστηκε η επέκταση των επιπλέον μέτρων στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου έως τις 6 Ιανουαρίου», διευκρίνισε ο κ. Χαραδαλιάς. Στον δήμο Κοζάνης τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 96. Άρση των μέτρων αποφασίστηκε επίσης για τους δήμους Σερβίων και Βελβεντού.

  Στην τοπική κοινότητα Θεσπιών στη Βοιωτία, για την οποία αποφασίστηκε παράταση των περιοριστικών μέτρων χτες, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η κατάσταση βελτιώνεται και πως όλα τα ενεργά κρούσματα και οι επαφές τους έχουν στεγανοποιηθεί. Τα μέτρα στην περιοχή αυτή λήγουν την Πέμπτη το πρωί και δεν αναμένεται να χρειαστεί παράτασή

  Επίσης, αποφασίστηκε να ισχύσουν τα ίδια μέτρα με τις Θεσπιές και στο χωριό Κέλλη, του δήμου Αμυνταίου στη Φλώρινα. Η καραντίνα στο χωριό αυτό θα ισχύει από αύριο Τετάρτη και για δέκα ημέρες.

  Ο υφυπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του για την επιμονή του επιδημιολογικού φορτίου στις εξής περιοχές: Φλώρινα, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Περιστέρι, Ίλιον, Αχαρνές, Ζεφύρι και Κάλυμνος. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά οι περιοχές αυτές δεν φαίνεται να ακολουθούν τον μέσο όρο μείωσης του επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

  Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους κατοίκους αυτών των περιοχών να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί  και να τηρούν τα μέτρα με συνέπεια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ