Δευτέρα 24.06.2024
More

  Παρβοϊός: 11 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη

  Η ανησυχία αυξάνεται καθώς και δεύτερο παιδάκι νοσηλεύεται με παρβοϊό

  Συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Ελλάδα, έπειτα από το θάνατο ενός παιδιού από παρβοϊό. Οι γονείς βρίσκονται σε μεγάλη αναστάτωση, ενώ ήδη έχουν εντοπιστεί 11 κρούσματα σε παιδικό σταθμό.

  Ο παρβοϊός είναι μία κοινή λοίμωξη που προσβάλλει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, ωστόσο κυρίως προσβάλλει παιδιά 5 με 15 ετών. Tο 3,5 ετών παιδί, έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη στις 10 Απριλίου και στον παιδικό σταθμό που πήγαινε εντοπίστηκαν τα υπόλοιπα κρούσματα. Μητέρα παιδιού ανέφερε πως τα παιδιά εμφάνισαν τα συμπτώματα του ιού πριν περίπου δύο μήνες και πως οι παιδίατροι τους καθησύχαζαν, αλλά μετά από λίγο καιρό πέθανε η το 3,5 ετών κορίτσι.

  «Πριν από κανένα δίμηνο περίπου, εμφάνισαν τα παιδιά παρβοϊό, με χαρακτηριστικά κόκκινα εξανθήματα στα μάγουλα. Μιλήσαμε με τους παιδιάτρους μας, μας ενημέρωσε και το σχολείο πολύ άμεσα, πως δηλαδή τα παιδιά έχουν το χαρακτηριστικό εξάνθημα. Οι παιδίατροι ήταν καθησυχαστικοί στην αρχή. Μας είπαν είναι παρβοϊός, θα το παρακολουθείτε δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και μετά από λίγο καιρό κατέληξε η συμμαθήτρια των παιδιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  «Έκαναν διάρροιες και εμετό, σήμερα είναι καλά δεν έχουν κάτι αλλά το μυαλό μας δεν θα πήγαινε καν αν δεν υπήρχαν και άλλα κρούσματα», ανέφεραν γονείς παιδιών που διαγνώστηκαν με παρβοϊό. «Ήμασταν από τις περιπτώσεις που δεν υπήρχαν συμπτώματα», ανέφερε από τη μεριά του γονέας άλλου παιδιού. Ωστόσο η ανησυχία των γονιών μεγαλώνει καθώς και δεύτερο παιδάκι νοσηλεύεται με παρβοϊό.

  «Το παιδί εισήχθη και παρέμεινε στην Παιδοκαρδιολογική/Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έως τη μεταφορά του στον νοσηλευτικό όροφο πριν από λίγες ημέρες. Λαμβάνει τη δέουσα αγωγή και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή», ανακοίνωσε το Ωνάσειο για την περίπτωσή του.

  Με πληροφορίες από Mega

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ