Σάββατο 15.05.2021
More

  Πάσχα με μπλόκα: Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ στα διόδια – Εκ των υστέρων ποινικές ευθύνες για ψευδείς δηλώσεις

  Το σχέδιο για τις μετακινήσεις την Μεγάλη Εβδομάδα

  Σαρωτικούς ελέγχους με ποινικές ευθύνες ακόμα και εκ των υστέρων σχεδιάζουν οι αρχές, για να αποφευχθούν παράνομες, διαπεριφερειακές μετακινήσεις προς την επαρχία τις ημέρες του Πάσχα.

  Για την αποτροπή των μετακινήσεων από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο προς τα χωριά, η ΕΛ.ΑΣ προετοιμάζεται ήδη για αστυνομικά μπλόκα στα διόδια, και ενδελεχείς ελέγχους των λόγων που θα επικαλεστούν, όσοι επιχειρήσουν να ταξιδέψουν νομότυπα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες της LiFO, στο μικροσκόπιο των αρχών θα μπουν όσοι επικαλεστούν διάφορους λόγους για διαπεριφερειακές μετακινήσεις όπως ιατρικές ανάγκες, συγκομιδή καρπών ή μετακίνηση από και προς κάποιο υποθηκοφυλακείο. Μάλιστα πηγές αναφέρουν στο LiFO.gr πως οι ποινικές ευθύνες θα αποδίδονται ακόμα και εκ των υστέρων, κατόπιν διασταύρωσης και ελέγχων των λόγων.

  Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπονται ελεύθερα οι διαδημοτικές μετακινήσεις ενώ από Δευτέρα του Πάσχα αίρονται ούτως ή άλλως οι σχετικοί περιορισμοί με το ταυτόχρονο άνοιγμα της εστίασης.

  Αναλυτικά τα μέτρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ανακοινωθούν στην τακτική, απογευματινή ενημέρωση της Παρασκευής ενώ μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα θα δοθούν διευκρινίσεις και θα εξειδικευτούν τα μέτρα για το άνοιγμα της εστίασης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ