Τετάρτη 29.05.2024
More

  Πάτρα: Απολύθηκε παιδίατρος που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

  Μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη

  Απομακρύνθηκε από το Νοσοκομείο Πάτρας παιδίατρος που κατηγορείται για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου, μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

  Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας ζήτησε να ενημερωθεί από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο αναφορικά με την υπόθεση του παιδιάτρου, επικουρικού ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών που παραπέμφθηκε για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου, αλλά δεν διεκόπη η σύμβασή του.

  Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την ενημέρωση προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το ΔΣ απέρριψε την πρόταση του αναπληρωτή διοικητή για λύση της σύμβασης για σπουδαίο λόγο.

  Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία αλλά συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα. Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο ιατρό. Παράλληλα ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ