Σάββατο 02.03.2024
More

  Πάτρα: Μητέρα και νεογνό νοσηλεύονται στο Ρίο

  Η νεαρή γυναίκα εισήχθη για νοσηλεία σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ήταν 8 μηνών έγκυος

  Μια 23χρονη από την Δυτική Αχαΐα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου με επιπλοκές λόγω κορωνοϊού, ενώ και το μωρό της νοσηλεύεται, ευτυχώς εκτός κινδύνου.

  Όλα ξεκίνησαν πριν από 5 ημέρες, όπως ανέφερε μιλώντας στο Mega ο πεθερόςης 23χρονης, Φίλιππος Λιάκος, δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας. Η νεαρή που εγκυμονούσε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δέκατα, όπου διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό. Εκεί, λόγω των επιπλοκών που παρουσίασε, οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν εσπευσμένα σε τοκετό και αμέσως διασωλήνωσαν τόσο τη μητέρα όσο και το βρέφος.

  Το βρέφος, το οποίο αποδείχτηκε αργότερα αρνητικό στον κορωνοϊό, έχει πλέον διαφύγει τον κίνδυνο, έχει αποδιασωληνωθεί και νοσηλεύεται στη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου.

  Η 23χρονη κοπέλα ωστόσο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

  Όπως έγινε γνωστό, νόσησαν πρώτα ο κ. Λιάκος, μετά η σύζυγός του και στη συνέχεια ο γιος του και η νύφη του, δηλαδή η 23χρονη κοπέλα που έχει διασωληνωθεί. Ο κορωνοϊός χτύπησε αρχικά την πόρτα του σπιτιού τους τέλη Φεβρουαρίου όταν ο Φίλιππος Λιάκος ένιωσε τα πρώτα συμπτώματα.

  «Εγώ πριν 22 ημέρες ένιωσα τα πρώτα συμπτώματα. Έκανα το τεστ, βγήκα θετικός, η γυναίκα μου αρνητική. Στην αρχή νοσούσα ελαφριά μετά άρχισα να χειροτερεύω. Στην τρίτη μέρα κόλλησε και η γυναίκα μου» τόνισε ο Φίλιππος Λιάκος.

  Ήταν θέμα χρόνου να νοσήσει και η νύφη του, η οποία διένυε τότε τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

  Ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο του Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου, μίλησε για την κατάσταση υγείας της 23χρονης και του μωρού της.

  «Το παιδί είναι καλά. Διασωληνώθηκε αλλά λόγω της προωρότητας. Το έχουμε αποδιασωληνώσει από το μεσημέρι. Είναι σε καλή κατάσταση. Η 23χρόνη είχε πνευμονία και είναι στην Μονάδα. Κάθετη μετάδοση από τη μητέρα στο παιδί που εγκυμονεί είναι πολύ σπάνια. Το πιο πιθανό είναι ότι το μωρό θα είναι αρνητικό στον κορωνοϊό. Στην παιδιατρική κλινική είχαμε πάρα πολλά κρούσματα. Τώρα έχουμε δύο θετικά κρούσματα και δύο ύποπτα και ένα στο Παίδων που έχει περάσει τον ιό και παρουσιάσε μια μικρή επιπλοκή» δήλωσε ο γιατρός.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ