Παρασκευή 01.03.2024
More

  Πάτρα: Στη ΜΕΘ 9χρονος με κορωνοϊό

  Τρία παιδιά στην κλινική Covid-19, στο Ρίο

  Στη ΜΕΘ Παίδων μετακινήθηκε 9χρονο παιδί με κορωνοϊό, το οποίο είχε εισαχθεί αρχικά στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μαζί με ένα ακόμα 13χρονο από το ίδιο Ίδρυμα, ο οποίος ωστόσο έλαβε εξιτήριο.

  Ο 9χρονος εμφάνισε αστάθεια για αυτό και εισήχθη στη Μονάδα επισημαίνει ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, ωστόσο παρουσιάζει βελτίωση και αναμένεται να εξέλθει.

  Χθες, σύμφωνα με το thebest, στην κλινική με κορωνοϊό νοσηλεύονταν 5 παιδιά- έφηβοι ενώ σήμερα τρία. Η 15χρονη που εισήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, ένας 14χρονος, μια 14χρονη αλλά και ένας 6χρονος στα ύποπτα με εικόνα πολυσυστηματικού φλεγμονώδους συνδρόμου στα παιδιά, όπως επισημαίνει ο διευθυντής.

  Σε αντίθεση με το πρώτο lockdown και το πρώτο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα, στην Πάτρα δεν είχαν προκύψει νοσηλείες παιδιών σε αντίθεση με το τελευταίο διάστημα, ιδίως από το Νοέμβριο και μετά.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε προ ημερών ο Διευθυντής της Παιδιατρικής του ΠΓΝΠ μιλώντας στο thebest.gr από το τέλος Οκτωβρίου στο ΠΓΝΠ, στην παιδιατρική, έχουν νοσηλευτεί με κορωνοϊό, 20 παιδιά, ενώ συνολικά έχουν νοσηλευτεί 380 ύποπτα περιστατικά. Eπίσης, από το καλοκαίρι και μέχρι πριν λίγες ημέρες είχαν διαγνωστεί στα ΤΕΠ 57 παιδιά θετικά στον ιό. Και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά, από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ