Πέμπτη 09.12.2021
More

  Παυλοπούλου: Αν οι γονείς είναι ειλικρινείς με τα τεστ, θα περιοριστεί πάρα πολύ η μετάδοση του κορωνοϊού

  Τι δήλωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής, λοιμωξιολόγος και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

  Για το άνοιγμα των σχολείων και το ενδεχόμενο αύξησης των κρουσμάτων μίλησε η Ιωάννα Παυλοπούλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, λοιμωξιολόγος και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, αναφέροντας πως υπάρχει ανησυχία, αλλά «έχουμε περισσότερα όπλα στη διάθεσή μας».

  Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα», εξέφρασε, για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε σήμερα, πως «σε σχέση με πέρυσι, έχουμε τα εμβόλια, έχουμε και τα τεστ. Βέβαια, έχουμε ένα στέλεχος πολύ πιο μεταδοτικό που προτιμά τους ανεμβολίαστους».

  Όπως εξήγησε για το τι πρέπει να γίνει για να βγούμε από αυτή την κατάσταση, είναι να συνεχιστούν και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. «Να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη σε όλο το ενήλικο περιβάλλον των παιδιών προκειμένου να τα προστατεύσουμε και να εμβολιάσουμε τα παιδιά που είναι άνω των 12 ετών».

  Ερωτηθείσα για τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, η κ. Παυλοπούλου ανέφερε από την πλευρά της, ότι «θεωρώ απολύτως λογικό να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι εκπαιδευτικοί. Δεν μπορούμε να ζητάμε από τα παιδιά να εμβολιαστούν και να είναι ανεμβολίαστοι οι εκπαιδευτικοί».

  «Αν δεν εμβολιαστούν τα παιδιά, θα έχουμε κρούσματα όταν ψυχράνει ο καιρός»
  «Και επειδή ξέρουμε ότι τα παιδιά κολλάνε κυρίως από ενήλικες, και επειδή καθρεφτίζουν αυτό που συμβαίνει στην κοινότητα, όταν έχουμε μια εμβολιαστική κάλυψη 50% και 60%, καταλαβαίνουμε ότι κυκλοφορεί ο ιός. Αυξάνεται λοιπόν, η πιθανότητα να κολλήσουν τα παιδιά και να μεταφέρουν τον ιό στο σχολικό περιβάλλον», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παυλοπούλου.

  Μάλιστα, τόνισε πως οι γονείς ό,τι πληροφορία θέλουν, πρέπει να την αναζητήσουν στον παιδίατρό τους, αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών. «Αν δεν εμβολιαστούν, θα έχουμε βεβαίως, κρούσματα, όταν ψυχράνει ο καιρός και κλείσουν τα παράθυρα», προέταξε, σημειώνοντας πως «αν οι γονείς δεν είναι ειλικρινείς με τα self test, δεν θα λειτουργήσει και το πρόγραμμα πρόληψης».

  «Παίρνοντας σαν δεδομένο λοιπόν, ότι θα είναι ειλικρινείς οι γονείς και θα κάνουν τα τεστ όπως ακριβώς έχει ανακοινωθεί, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα περιοριστεί πάρα πολύ η μετάδοση», τόνισε, μεταξύ άλλων η κ. Παυλοπούλου, εκφράζοντας πως το 50% με 60% των παιδιών θα νοσήσει είτε ασυμπτωματικά είτε πάρα πολύ ήπια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ