Τετάρτη 17.04.2024
More

  Πέθανε η 17χρονη μαθήτρια που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ σε σχολική εκδρομή

  Πέθανε η 17χρονη μαθήτρια που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Κρήτη.

  Η 17χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν, αφότου είχε υποστεί αλλεργικό σοκ ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Αμμουδάρας στην Κρήτη, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

  Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες το κορίτσι, έπειτα από τεστ στα οποία υποβλήθηκε, είχε διαγνωσθεί εγκεφαλικά νεκρή.

  Όλα ξεκίνησαν όταν η 17χρονη, που ήταν μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Λυκείου Περιστερίου, την ώρα που έτρωγε το πρωινό της στο ξενοδοχείο, κατανάλωσε ποσότητα βουτύρου. Το κορίτσι υπέστη αλλεργικό σοκ και άμεσα έβγαλε την ένεση αδρεναλίνης που κρατούσε πάντα μαζί της και την έκανε στον εαυτό της. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα κατέρρευσε.

  Το αλλεργικό σοκ που υπέστη η 17χρονη, της προκάλεσε ανακοπή, παρά την ένεση αδρεναλίνης.

  Οι γιατροί κατάφεραν με πολλές προσπάθειες να την επαναφέρουν στην ζωή. Άμεσα η μαθήτρια διασωληνώθηκε και οδηγήθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και έκτοτε νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

  Μετά από 15 ημέρες, οι γιατροί στο νοσοκομείο άρχισαν να διακόπτουν τα κατασταλτικά φάρμακα, προκειμένου να δουν τη νευρολογική της κατάσταση. Στη συνέχεια, όμως, η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε απότομη μεταβολή και την έθεσαν και πάλι σε καταστολή.

  Λίγες μέρες αργότερα οι γιατροί διαπίστωσαν δυστυχώς πως το άτυχο κορίτσι ήταν πλέον εγκεφαλικά νεκρή κι έτσι λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής (07.01.24) ξεψύχησε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ