Κυριακή 18.04.2021
More

  Πέθανε η πρωθιέρεια Μαρία Μοσχολιού

  Είχε μετάσχει σε τέσσερις τελετές αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

  Πέθανε η πρωθιέρεια Μαρία Μοσχολιού. Ηθοποιός τους Εθνικού Θεάτρου, σπούδασε στη δραματική σχολή και έπαιξε σε πολλές παραστάσεις του.

  Πρωθιέρεια σε τέσσερις τελετές αφής

  Η Μαρία Μοσχολιού είχε μετάσχει, στις περισσότερες τελετές Αφής Ολυμπιακής Φλόγας, ως πρωθιέρεια -συνολικά τέσσερις φορές σε θερινούς αγώνες (1968, 1972, 1976, 1980). Της είχε απονεμηθεί μετάλλιο του δήμου Αθηναίων για την προσφορά της στη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

  «Είναι απίστευτο το συναίσθημα να “δημιουργείς” το Ολυμπιακό Φως. Είναι απίστευτο στη συνέχεια να βλέπεις τι συμβαίνει στις χώρες, όπου ταξιδεύει η Ολυμπιακή Φλόγα» έλεγε σε μια σπάνια εξομολόγησή της στην ιστοσελίδα patrisnews.gr.

  «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υποδοχή που έγινε στο Μεξικό το 1968, όταν η Φλόγα περνούσε σε δρόμους στρωμένους από λουλούδια. Το 1972, για το Μόναχο, βρέθηκα στα σύνορα Αυστρίας – Γερμανίας, επίσης στην υποδοχή της φλόγας, όπου πραγματοποιήθηκαν απίστευτα όμορφες τελετές. Στο Μόντρεαλ το 1976 η Φλόγα έφθασε με ακτίνες λέιζερ και θυμάμαι που ο πρωθυπουργός Πιέρ Τριντό στην ομιλία του είπε ότι αν οι αρχαίοι Έλληνες μπορούσαν να δουν αυτή την αστραπιαία μετάδοση της Φλόγας τότε θα έλεγαν πώς έγινε με τη παρέμβαση των θεών» είχε παραδεχτεί η Μαρία Μοσχολιού.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ