Παρασκευή 01.07.2022
More

  Πέτσας: 429.000 εμβόλια έως τέλη Ιανουαρίου

  25 εκατ. δόσεις μέχρι τέλος Ιουνίου 

  «Θα έχουμε παραλάβει 429 χιλιάδες εμβόλια της Pfizer μέχρι το τέλος Ιανουαρίου», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα έχουμε ικανό αριθμό εμβολίων.

  Με βάση τον σχεδιασμό μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν φτάσει στη χώρα μας 25 εκατομμύρια δόσεις, ώστε να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, εάν το επιθυμεί, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

  Επιπλέον υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο μέτρο αυτοπροστασίας, αλλά κίνηση αλληλεγγύης, και τόνισε ότι το σημαντικό δεν είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολίου αλλά τα κίνητρα, ενώ εξήγησε ότι μόλις χορηγηθεί και η δεύτερη δόση, θα δίνεται πιστοποιητικό το οποίο θα είναι και στα αγγλικά.

  Σε ερώτηση για τα σχολεία, δήλωσε ότι σήμερα Τρίτη ξεκινάει η πρώτη συζήτηση (Κεραμέως – επιτροπής εμπειρογνωμόνων), υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, τονίζοντας πως «είμαστε κοντά σε αυτό το στάδιο».

  Ωστόσο, παρέπεμψε στη συζήτηση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα στις 8 Ιανουαρίου, ή σταδιακά, προσθέτοντας ότι αυτό που έχει σημασία είναι να μην αυξηθεί η κινητικότητα όταν ανοίξουν τα σχολεία.

  Αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς, εμφανίστηκε επιφυλακτικός, σχολιάζοντας ότι η σχετική συζήτηση στην επιτροπή θα γίνει την άλλη εβδομάδα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ