Κυριακή 18.04.2021
More

  «Πετσοκομμένα» τα αναδρομικά λένε οι συνταξιούχοι ΙΚΑ

  Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ για την περικοπή των αναδρομικών αφού όπως αναφέρει από τα 3,9 δις που επιδίκασε το ΣτΕ, η κυβέρνηση θα επιστρέψει περίπου 900 εκ. που αφορούν μόνο τις κύριες συντάξεις εξαιρώντας τα δώρα και τις επικουρικές.

  «Το ΣτΕ, με την περιβόητη «πιλοτική δίκη» για τα αναδρομικά, που προκάλεσε η κυβέρνηση αξιοποιώντας ως «πιστοποιητικό νομιμοποίησης» των περικοπών στις συντάξεις τον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, απέρριψε οποιαδήποτε διεκδίκηση αναδρομικών από το νόμο-λαιμητόμο και μετά, ενώ αναγνώρισε αναδρομικά για τις περικοπές μόνο για το 11μηνο μεταξύ 10/6/2015 και 11/5/2016.

  Ο πρωθυπουργός μας λέει το ποσό που θα δώσει η κυβέρνηση «αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου» και «δεν υπάρχουν περιθώρια για την ικανοποίηση πρόσθετων αιτημάτων».

  Μας λέει με άλλα λόγια να ξεχάσουμε τις απώλειες του εισοδήματός μας από το 2012 και να πουμε κι’ «ευχαριστώ» για ό,τι μας δίνεται σήμερα. Επίσης καταγγέλλουμε την υποκρισία και το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζεται τώρα σαν υπερασπιστής των απόμαχων της δουλειάς, τις συντάξεις των οποίων πετσόκοψε δραματικά με το νόμο Κατρούγκαλου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ