Τρίτη 28.05.2024
More

  Πιερρακάκης: Άμεσα η ρύθμιση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

  Για περαιτέρω ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ παράλληλα μίλησε και για το «ψηφιακό φροντιστήριο» το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει σε όλη τη χώρα.

  Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «το δημόσιο πανεπιστήμιο παραμένει η ναυαρχίδα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση για να μεγιστοποιήσει τις αποδόσεις του. Δεν μπορεί όμως να εξακολουθούμε να διατηρούμε στη χώρα μια παγκόσμια ιδιαιτερότητα, ένα κρατικό μονοπώλιο στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση».

  Συμπλήρωσε πως «για τον λόγο αυτό προχωράμε σε νομοθετική πρωτοβουλία που θα έρθει άμεσα στη Βουλή, αφού πρώτα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο πριν το τέλος της χρονιάς, ώστε γρήγορα να κινηθούμε και να καταφέρουμε να αντλήσουμε από τις μεγάλες δυνατότητες που τόσα χρόνια δεν τις έχουμε εκμεταλλευτεί για διάφορους λόγους».

  Το 2024 η ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία

  Αναφορικά με την ψηφιακή ενισχυτική διδασκαλία, το «ψηφιακό φροντιστήριο», ο Κυριάκος Πιερρακάκης υποστήριξε πως θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο 2024 με δύο μαθήματα, τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά, με ορίζοντα για την πλήρη λειτουργία του σε όλη τη χώρα να τοποθετείται στον Σεπτέμβριο του 2024.

  Σε συνεχή διαμόρφωση το σύστημα για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

  Στη συνέχεια, ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο θέμα των αναπληρωτών καθηγητών διευκρινίζοντας πως το νέο σύστημα καταγραφής αναγκών και αντικειμενικών τοποθετήσεων είναι σε συνεχή διαμόρφωση. Σκοπός είναι στις αρχές της σχολικής χρονιάς το εν λόγω σύστημα να αποτελεί μια νέα κατάκτηση για τον χώρο και να μπορεί να απαντάει άμεσα και στις ανάγκες που δημιουργούνται.

  «Οι ζαριές στην πολιτική δεν κάνουν πολύ καλό»

  Ως προς τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Πιερρακάκης απέφυγε να τις χαρακτηρίσει τηρώντας μια ουδέτερη στάση. Ωστόσο είπε πως «οι ζαριές στην πολιτική δεν κάνουν πολύ καλό». Τέλος, ως προς το αποτέλεσμα και το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο υπουργός Παιδείας είπε πως επρόκειτο για «μια ακόμη εντολή της κοινωνίας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για γκάζι και όχι φρένο, για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές παντού κι αυτό είναι που θα δει ο κόσμος σε όλα τα πεδία της πολιτικής και σίγουρα στην εκπαίδευση».

   

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ