Δευτέρα 28.11.2022
More

  Πισπιρίγκου: Αρνήθηκε ότι προσπάθησε να σκοτώσει τη Τζωρτζίνα

  Στις φυλακές Κορυδαλλού επιστρέφει η Ρούλα Πισπιρίγκου

  Στις φυλακές Κορυδαλλού επιστρέφει η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την απολογία της για την συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας.

  Η 33χρονη, η οποία είναι προφυλακισμένη για την δολοφονία της 9χρονης, πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου λίγο πριν από τις 11 το πρωί, προκειμένου να δώσει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν, τον Απρίλιο του 2021, στο Καραμανδάνειο, όταν το παιδί υπέστη την ανακοπή που οδήγησε στην εγκεφαλοπάθεια.

  Στο υπόμνημα της, η κατηγορούμενη φέρεται να αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι επιχείρησε να κάνει κακό στο παιδί της, αποδίδοντας το επεισόδιο σε αδιερεύνητα παθολογικά και καρδιολογικά αιτία κατά την εισαγωγή της στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, τον Απρίλιο του 2021.

  Κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα 8-11 Απριλίου 2021 -σύμφωνα με τον δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο- η προφυλακισμένη υποστήριξε ότι το παιδί εισήχθη με σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία επιδεινώθηκαν. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν προκύπτουν ευθύνες των γιατρών στο Καραμανδάνειο.

  Σύμφωνα με τον συνήγορο της, κατά τη διάρκεια της απολογίας της έδωσε διευκρινίσεις και πολλές λεπτομέρειες για τη σειρά των γεγονότων, αλλά και το χρόνο ειδοποίησης των γιατρών.
  Όπως ανέφερε ο συνήγορος «στις ερωτήσεις που της τέθηκαν, η κατηγορούμενη απάντησε με τρόπο αναλυτικό, σαφή και ξεκάθαρο, δίνοντας διευκρινίσεις για το χρόνο των συμβάντων». Κατά την υπεράσπιση, «δεν υπάρχουν ευθύνες των γιατρών στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, υπήρξε ένα καρδιολογικό πρόβλημα αναγόμενο σε παθολογικά αιτία. Η πράξη δεν περιλαμβάνεται με σαφή τρόπο στο κατηγορητήριο».

  Αξίζει να σημειωθεί ότι με την συμπληρωματική απολογία της 33χρονης ολοκληρώθηκε η ανάκριση και η δικογραφία πλέον, επιστρέφει στον εισαγγελέα, ο οποίος θα προτείνει προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

  Τι αναφέρει η Ρούλα Πισπιρίγκου στο υπόμνημα της

  “Το περιστατικό που εξετάζετε έχει λάβει χώρα σε μία περίοδο που το παιδί μου είχε πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον και, εάν είχε κάνει οποιοσδήποτε κάποια εχθρική ενέργεια εναντίον του, είναι σίγουρο ότι θα το είχε αναφέρει. Τι ενοχλήσεις και τα συμπτώματα που ένιωθε τα περιέγραψε επανειλημμένα η ίδια η Τζωρτζίνα μου στους γιατρούς”.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ