Πέμπτη 26.05.2022
More

  Πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πολίτες – «Για ιδιωτική χρήση»

  Οι πολίτες θα μπορούν να το τυπώνουν από την σελίδα gov.gr

  Για ιδιωτική χρήση θα δίνεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα λαμβάνει όποιος κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

  Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, σε σχετική ερώτηση κατά την τακτική ενημέρωση, «το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι για ιδιωτική χρήση. Ο πολίτης θα μπαίνει στο gov.gr και θα το τυπώνει».

  Τέλος αναφερόμενος συνολικό αριθμό των εμβολιασμών που έχει γίνει μέχρι σήμερα, ο υπουργός σημείωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί 1.763 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 1.695 ήταν υγειονομικοί και οι 68 πολιτικοί, αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων και ασφάλεια ενώ ξεκαθάρισε «ότι από τη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, θα επεκτείνουμε τον εμβολιασμό σε 40 νοσοκομεία και στις 11 Ιανουαρίου σε άλλα 36 νοσοκομεία. Στο σύνολο των νοσοκομείων της χώρας».

  Από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο Mega, τόνισε: «Θα υπάρχει σίγουρα απόδειξη εμβολιασμού, αλλά το θέμα πρέπει πρώτα να συζητηθεί σε επίπεδο Ένωσης, γιατί εμπλέκονται οι ευρωπαϊκές Αρχές και το GDPR (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της Ε.Ε.)».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ