Κυριακή 25.07.2021
More

  Πληροφορίες ότι οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται αυστηρό lockdown στον Ασπρόπυργο

  Τόσο η Κοζάνη όσο και η Δυτική Αττική είναι μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται στο «κόκκινο»

  Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούν οι ειδικοί το βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο κορωνοϊού στη Δυτική Αττική και είναι έτοιμοι να προτείνουν αυστηρότερα μέτρα.

  Τόσο η Κοζάνη όσο και η Δυτική Αττική, που εμφανίζεται ως η πιο επιβαρυμένη από τους τομείς της Αττικής με 22,37 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, αναφέρθηκαν από τον Βασίλη Κικίλια νωρίτερα μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται στο «κόκκινο».

  Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι συνεδριάζουν αυτή τη στιγμή, εξετάζουν την περίπτωση να εισηγηθούν lockdown τύπου Μαρτίου (με κλείσιμο επιχειρήσεων και αυξημένα τεστ στον πληθυσμό) στον Ασπρόπυργο, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Παρόμοιους προβληματισμούς εκφράζουν και για κάποιους όμορους δήμους. Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί θα κάνουν την εισήγησή τους, και την τελική απόφαση θα την έχει η κυβέρνηση.

  Οι πιο επιβαρυμένες περιοχές με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ

  Εξάλλου, στη νεότερη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, σημειώνεται εκτός από τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων και ο μέσος όρος διαγνώσεων κορωνοϊού τις τελευταίες 7 ημέρες ανά περιοχή. Σε αυτόν, η Θεσσαλονίκη εμφανίζεται στην πρώτη θέση -παρά το γεγονός πως η Αττική είναι μοιρασμένη ανά τομείς- με 169 κρούσματα κατά μέσο όρο και ακολουθεί ο κεντρικός τομέας Αθηνών με 44 κρούσματα, η Κοζάνη και η Λάρισα με 40, η Δυτική Αττική με 29 και ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 28.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ