Τετάρτη 25.05.2022
More

  Ποιοι δικαιούνται το επίδομα πληροφορικής στο δημόσιο

  Απόφαση της πλήρους ολομέλειας του Αρείου Πάγου ορίζει σε ποιους υπαλλήλους του δημοσίου χορηγείται το επίδομα πληροφορικής

  Το εν λόγω επίδομα χορηγείται μόνο στους υπαλλήλους του ευρύτερου δημοσίου τομέα- με συμβάσεις αορίστου χρόνου- οι οποίοι ανήκουν οργανικά σε κλάδους πληροφορικής και εργάζονται με πλήρες ωράριο.

  Με βάση την ίδια απόφαση το επίδομα πληροφορικής δεν το δικαιούνται οι υπάλληλοι που χρησιμοποιούν απλώς ηλεκτρονικό υπολογιστή κατά την εργασία τους. Η απόφαση της Ολομέλειας (5/2021), η οποία εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και έχει ήδη δημοσιευθεί σε νομικά περιοδικά, αφορά 34 εργαζόμενους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

  Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Άρειος Πάγος αναφέρει ότι:

  «Το επίδομα πληροφορικής προβλέπεται για τους ειδικευμένους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που ανήκουν οργανικά σε κλάδους πληροφορικής, υπηρετούν κατά πλήρες ωράριο σε νομοθετημένες υπηρεσίες, διευθύνσεις, τμήματα ή κέντρα πληροφορικής και κατέχουν τα προσόντα που ορίζονται στο π.δ. 194/1988 (ήδη π.δ. 50/2001), για όσο διάστημα απασχολούνται πλήρως και αποκλειστικά στις υπηρεσίες για τις οποίες έχει προβλεφθεί η ειδική θέση, ενώ προβλέπεται ρητά ότι αυτό δεν καταβάλλεται σε άλλες ειδικότητες, όπως στους υπαλλήλους που είναι απλοί χρήστες Η/Υ (άρθ. 8 ν. 2470/1997, 8 παρ. 8 ν. 3205/2003)».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ