Τρίτη 13.04.2021
More

  Πώς και πότε θα εμβολιαστούν όσοι έχασαν το ραντεβού εξαιτίας της κακοκαιρίας

  Θα λάβουν SMS

  Τις επόμενες ημέρες θα λάβουν SMS σχετικά με τον εμβολιασμό τους οι πολίτες που δεν έλαβαν το εμβόλιο εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια».

  Τη διαβεβαίωση ότι έχει ληφθεί μέριμνα ώστε τα ραντεβού όσων έχασαν τον εμβολιασμό λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών θα επαναπρογραμματιστούν άμεσα, αλλά και ότι δεν χάθηκε η πλειονότητα των πολύτιμων δόσεων των εμβολίων, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα «μας υποχρέωσαν να δράσουμε άμεσα για τους εμβολιασμούς και αναβάλλαμε εμβολιασμούς για την ίδια την προστασία των πολιτών», ανέφερε ο υπουργός Υγείας και προσέθεσε ότι οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους για να εμβολιαστούν για την covid 19.

  Πώς και πότε θα εμβολιαστούν όσοι έχασαν το ραντεβού λόγω κακοκαιρίας

  Από την πλευρά του ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εξήγησε ότι υπήρξαν δύο προκλήσεις: Από τη μία να μην χαθούν οι δόσεις που έληγαν, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες, και από την άλλη να γίνει ο επαναπρογραμματισμός των ραντεβού. Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις τρεις κατηγορίες πολιτών για ανανέωση ραντεβού.

  • Πολίτες ηλικίας 60-64 ετών: Ο εμβολιασμός τους θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα. Οι πολίτες αυτοί θα ενημερωθούν τρεις ημέρες πριν.
  • Πολίτες που είχαν ραντεβού στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι: Ο εμβολιασμός τους θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι πολίτες αυτοί θα ενημερωθούν τρεις ημέρες πριν.
  • Πολίτες ηλικίας 75+ και άλλες ειδικές κατηγορίες: Θα εμβολιαστούν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου. Οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα με την ώρα και το εμβολιαστικό κέντρο. Η πλειονότητα αυτής της κατηγορίας είναι πολίτες που θα λάβουν τη δεύτερη δόση και γίνεται προσπάθεια να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση από την πρώτη.
  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ