Δευτέρα 12.04.2021
More

  Πώς θα λειτουργεί πλέον το Δημόσιο -Ειδικές άδειες, τηλεργασία, ωράριο

  Εγκύκλιο με την οποία εξειδικεύονται όλα τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό για τους εργαζόμενους του Δημοσίου εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος

  Στην κατεύθυνση των οριζόντιων και ειδικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς και των κανόνων για τις «κόκκινες» περιοχές, η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ εστιάζει στη δυνατότητα τηλεργασίας, στις ειδικές άδειες, την κλιμακωτή προσέλευση, τους κανόνες επαφών και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται η εξυπηρέτηση του κοινού.

  Στην εγκύκλιο για τα μέτρα στο Δημόσιο γίνεται αναφορά και στο ζήτημα των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια.
  Επισημαίνεται ότι με νομοθετική ρύθμιση που καταθέτει ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, θα δίνεται η δυνατότητα οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια να γίνονται ηλεκτρονικά. Έως τις 30 Νοεμβρίου, που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, αναστέλλεται κάθε εκλογική δραστηριότητα.

  Διευκρινίζεται, ακόμη, ότι τα των εκπαιδευτικών ρυθμίζονται από το υπουργείο Παιδείας. Στη νομοθετική διάταξη προβλέπονται τα εξής:

  «Η διαδικασία για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια που προβλέπονται στις διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημόσιων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (ν. 3528/2007) δύναται να διεξάγεται μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Με Κοινή Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες ως προς τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία και τον τρόπο διεξαγωγής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Με την ως άνω απόφαση δύναται να προβλέπεται και μεταβατική εφαρμογή των σχετικών διατάξεων».

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ