Πέμπτη 13.05.2021
More

  Πότε θα σταματήσουμε να στέλνουμε SMS για τις μετακινήσεις

  Ημερομηνία «κλειδί» η 14η Μαΐου

  Σταθεροποίηση παρουσιάζει το τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ σχεδιάζεται το σταδιακό άνοιγμα δραστηριοτήτων και μετακινήσεων με τη βοήθεια των self test.

  Τα self test εφαρμόστηκαν ήδη στο άνοιγμα των λυκείων, ενώ από Δευτέρα αναμένεται να εφαρμοστούν σε μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων, όπως σε εργαζομένους σε κομμωτήρια, μεταφορές, ντελίβερι και αλλού, με σκοπό τον πρώιμο εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων, την απομόνωσή τους και τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.

  Τα self test αναμένεται να είναι το όπλο στα χέρια της κυβέρνησης και των ειδικών για το περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων.

  Με self test, σύμφωνα με ένα από τα σενάρια που εξετάζονται, πιθανόν να υπάρξει η δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό το Πάσχα, ανάλογα φυσικά με τα επιδημιολογικά στοιχεία, ενώ τα self test αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και για το άνοιγμα της εστίασης και των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης, μετά το Πάσχα.

  Η εστίαση αναμένεται να ανοίξει, με τραπεζάκια έξω, στις 4 Μαΐου, την Τρίτη του Πάσχα δηλαδή, ενώ στις 14 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός, σημαντικό ορόσημο για την άρση του lockdown στη χώρα, γενικότερα. Ανάμεσα στην 4η και τη 14η Μαΐου αναμένεται να αρθεί και το μέτρο των SMS για τις μετακινήσεις, που βρίσκεται σε ισχύ από τον περασμένο Οκτώβριο με την εφαρμογή του δεύτερου lockdown.

  Πάντως, η άρση του συστήματος SMS για τις μετακινήσεις δεν σημαίνει και κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα, για κάποιο διάστημα. Αυτό ήταν άλλωστε και ένα μέτρο που βρισκόταν σε ισχύ πριν από το δεύτερο lockdown και πριν ξαναμπούν στη ζωή μας τα SMS για μετακινήσεις.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ