Παρασκευή 14.06.2024
More

  Πού ψηφίζω την Κυριακή των επαναληπτικών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

  Σχεδόν δυο 24ωρα έχουν απομείνει για να επιστρέψουμε στις κάλπες των δημοτικών εκλογών 2023 και των περιφερειακών εκλογών 2023.

  Πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση το ερώτημα «που ψηφίζω» απασχολεί τους πάντες. Η λύση αν θέλετε να μάθετε που θα ψηφίσετε στον β’ γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που γίνονται αυτή την Κυριακή (15.102.2023) είναι είτε να μπείτε στη σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών είτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την αρμόδια υπηρεσία.

  Στη σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, στην ενότητα «Μάθε που ψηφίζεις», οι πολίτες μπορούν να βρουν ποιο είναι το εκλογικό κέντρο όπου θα ψηφίσουν, αν ο δήμος ή η περιφέρεια στην οποία μένουν δεν κρίθηκε από την πρώτη Κυριακή.

  Για να συμπληρώσετε τη φόρμα και να ενημερωθείτε που θα ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα πρέπει να συμπληρώσετε το όνομα, το επώνυμο, τα δυο πρώτα γράμματα του ονόματος πατρός και τη χρονολογία γέννησής σας.

  Αυτόματα, το σύστημα θα σας ενημερώσει που ψηφίζετε.

  Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον τηλεφωνικό αριθμό: 213 136 1500 (καθημερινά από 08:00 μέχρι 20:00) για να πληροφορηθείτε το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζετε καθώς και τον α/α της εγγραφής σας στον εκλογικό κατάλογο.

  Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν με αστυνομική ταυτότητα (φυσική ή ψηφιακή), διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ