Παρασκευή 03.02.2023
More

  Προφυλακιστέα και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας η Ρούλα Πισπιρίγκου

  Αυτήν τη φορά η προσωρινή της κράτηση διατάχθηκε από την 35η ανακρίτρια με σύμφωνη εισαγγελική γνώμη

  Αυτήν τη φορά η προσωρινή της κράτηση διατάχθηκε από την 35η ανακρίτρια με σύμφωνη εισαγγελική γνώμη, για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στο άκουσμα της απόφασης η κατηγορούμενη ξέσπασε σε κλάματα.

  Η 34χρονη κατηγορούμενη κατά τη μαραθώνια και επεισοδιακή απολογία της αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, ωστόσο δεν έπεισε τους δικαστικούς λειτουργούς και επιστρέφει στη φυλακή.

  Έτσι, εκτός από την πρώτη προφυλάκιση που διατάχθηκε τον περασμένο Απρίλιο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ξεκινά από σήμερα να μετρά αντίστροφα ένα δεύτερο δεκαοκτάμηνο, μέσα στο οποίο θα πρέπει να έχει υπάρξει δικαστική κρίση για το εάν είναι αθώα ή ένοχη, αλλιώς η κατηγορούμενη θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, ακόμα κι αν είναι σε εξέλιξη η δίκη της.

  Υπενθυμίζεται ότι η απολογία της 34χρονης διεκόπη αιφνίδια χθες λόγω του αιτήματος εξαίρεσης που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας στο πρόσωπο της ανακρίτριας, καταγγέλλοντας μεροληψία. Το αίτημα εξετάστηκε το πρωί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και απερρίφθη και έτσι η Ρούλα Πισπιρίγκου το απόγευμα οδηγήθηκε ξανά στα δικαστήρια για να ολοκληρωθεί η απολογία της.

  Στις 31 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη της στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας, με πρώτο μάρτυρα τον εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη.

  Παράλληλα, η ανακριτική έρευνα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας κλείνει και η δικογραφία θα αποσταλεί στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για την έκδοση βουλεύματος.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ