Παρασκευή 09.12.2022
More

  Προς παράταση τα μέτρα -Συνεδριάζουν, σήμερα, οι ειδικοί

  Τα δεδομένα που ανησυχούν τους ειδικούς

  Συνεδριάζει, σήμερα, η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να αποφασίσει την άρση ή όχι των μέτρων, που ελήφθησαν πριν την Πρωτοχρονιά.

  Μετά την χθεσινή αναβολή της συνεδρίασης, οι ειδικοί συνέρχονται για να αποφασίσουν τι θα γίνει με τα μέτρα, τα οποία ισχύουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, αν δηλαδή θα παραταθούν ή θα αρθούν στην ολότητά τους ή κάποια από αυτά.

  Αυτό που προβληματίζει και ανησυχεί τους ειδικούς είναι οι σκληροί δείκτες. Μπορεί τα κρούσματα να δείχνουν τάση σταθεροποίησης, ωστόσο, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Εχθές ανακοινώθηκαν 115 νεκροί εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊού, ενώ 645 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

  Επίσης, οι ειδικοί ανησυχούν για το «πάγωμα» των εμβολιασμών αυτές τις ημέρες εξαιτίας της κακοκαιρίας, που συνδυάζεται και με την λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού την 1η Φεβρουαρίου γι΄ αυτούς που έχουν συμπληρώσει επτά μήνες.

  Με τα δεδομένα αυτά, οι ειδικοί προσανατολίζονται στην παράταση των μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα. Να σημειωθεί ότι αναφορικά με το μέτρο για τη μουσική, υπήρχε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής της, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι και αυτό το μέτρο θα παραταθεί.

  Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Open, αναφέρθηκε στα μέτρα και είπε ότι θα συνεδριάσει το μεσημέρι η επιτροπή των ειδικών και θα δούμε αν θα εισηγηθούν παράταση ή κάποια αποκλιμάκωση. Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του γ.γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, στον ΣΚΑΪ, καθώς είπε ότι συνεδριάζει η επιτροπή και θα δούμε «δεν θέλουμε να προκαταβάλουμε κάτι».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ